Parkiraj auto - vozi elektrobicikl

U sredu 15. avgusta u Beogradu je otvorena treća lokacija na kojoj će svi zainteresovani vozači moći da koriste električne bicikle u okviru nove usluge „Parking servisa" pod nazivom „Parkiraj i bicikliraj".

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 15.08.2012.

17:05

Default images

Lokacija se nalazi na Dorćolu, na parkiralištu „Milan Gale Muškatirović", u blizini istoimenog sportskog centra.

Na ovaj način, svakom vozaču koji koristi usluge parkiranja omogućeno je da postane korisnik nove kartice uz pomoć koje, po redovnoj ceni parkiranja, može da preuzme i koristi električni bicikl. Uz bicikl, vozači dobijaju kacigu, kao i ranac za stvari.

Lokaciju „Milan Gale Muškatirović" na kojoj se od srede nalaze elektrobicikli, otvorili su direktor Sektora za parkirališta „Parking servisa" Nikola Marjanović i predsednik opštine Stari grad Dejan Kovačević.

Ovom prilikom, upućen je poziv građanima Beograda da koriste uslugu „Parkiraj i bicikliraj" kako bi doprineli smanjenju broja automobila na ulicama grada i očuvanju životne sredine.

Pilot projekat „Parkiraj i bicikliraj" nastao je u okviru šire akcije „Parking servisa" pod nazivom "Zeleni točkovi". Do sada su u okviru ovog projekta otvorene dve lokacije na kojima su dostupni električni bicikli, i to na parkingu kod Ade Ciganlije i kod Sava centra.

Prednost električnog bicikla nad klasičnim evidentna je u gradovima sa konfiguracijom terena kakva je u Beogradu. Za kretanje na većim uzbrdicama umesto okretanja pedala koristi se električna energija iz baterije, što znatno olakšava korišćenje bicikla kao prevoznog sredstva.

Pročitajte o kampanji „Vozimo bicikl u Beogradu“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: