Automobili

Nedelja, 30.10.2011.

19:31

Lexus GS 450h F Sport

Model Lexus GS 450h dobio je sportski tretman. Nova verzija ovog hibrida imaće svetsku premijeru na predstojećem SEMA auto-salonu u Las Vegasu, a u prodaji će se naći 2012.

Izvor: B92

Default images

Lexus GS 450h F Sport imaće niz detalja koji će ga razlikovati od osnovne verzije i koji će mu dati sportsku auru. Prednji branik dobio je veće bočne otvore za vazduh, a maska hladnjaka sada ima žičanu rešetku.

Pozadi se nalaze metalik sivi difuzor i spojler, a ugrađeni su i 19-inčni točkovi od lake legure. Dimenzije guma na prednjim točkovima su 235/40/R19, dok su one na zadnjim 265/35/R19.
U unutrašnjosti dominiraju tamno crvena kožna sedišta čija boja je tonu sa tapacirungom na vratima. Upravljač i ručica menjača obloženi su crnom kožom, a papučice su izrađen od aluminijuma.

Lexus GS 450h F Sport ima i drugačije ogibljenje, a moguće je birati između dve vrste podešavanja: Normal, za svakodnevnu vožnju i Sport S Plus, u kome vozač dobija direktniji odziv kod okretanja volana. Automobil ima i četiri moda vožnje: Eco, Normal, Sport S i Sport S Plus.

GS 450h F Sport opremljen je Lexus Dynamic Handling sistemom što ovaj automobil čini prvim hibridom sa upravljanjem na svim točkovima. Ovaj sistem, pri brzinama manjim od 80 km/h, zaokreće prednje i zadnje točkove u suprotnim smerovima.

Lexus nije najavio izmene na motoru koji će pokretati GS 450h F Sport. U standardnu verziju ovog modela ugrađuje se 3.5 litarski benzinski V6 koji u paru sa elektormotorom dostiže 340 ks.

Vozili smo Lexus IS 200d Executive

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: