Nova vest
Zimski sportovi 0

17.3.2024.

13:40

Gut-Behrami osvojila Svetski kup i nastavila dominaciju u veleslalomu

Švajcarska skijašica Lara Gut-Behrami osvojila je titulu u Svetskom kupu i šampionsku titulu u veleslalomu, pošto je zauzela 10. mesto u trci na finalu Svetskog kupa u Zalbahu.

Autor: Stefan Smuđa

Stefan Smuđa
Stefan Smuđa
EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Gut-Behrami je zauzela 10. mesto rezultatom 2:23,27 minuta.

Ona je dve trke pre kraja sezone osvojila titulu u ukupnom plasmanu Svetskog kupa, a takođe je u poslednjem veleslalomu u sezoni osvojila titulu u toj disciplini.

Ona je kao 32-godišnjakinja postala najstarija šampionka Svetskog kupa. Prvi Veliki kristalni globus osvojila je 2016. godine i prošlo je rekordnih osam godina do njene druge titule.

Gut-Behrami je imala prednost u plasmanu veleslaloma uoči današnje trke u odnosu na rivalku Italijanku Federiku Brinjone i bilo joj je potrebno da se plasira na poziciju do 15. mesta.

Brinjone je pobedila rezultatom 2:20,05, druga je bila Alis Robinson sa Novog Zelanda sa 1,36 sekundi zaostatka, a treće mesto zauzela je Norvežanka Tea Luiza Stjernesund sa 1,67 sekundi zaostatka.

Gut-Behrami je osvojila Veliki kristalni globus sa 1.680 bodova, ispred Brinjone koja ima 1.472 i Amerikanke Mikaele Šifrin sa 1.409 bodova.

Svoj prvi Mali kristalni globus u veleslalomu osvojila je sa 771 bodom, Brinjone je druga sa 750, a Šveđanka Sara Hektor treća sa 583 bodova.

Gut-Behrami je vodeća i u spustu i u superveleslalomu. Mali kristalni globus u slalomu osvojila je Šifrin.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Pao Gugl

Gugl je pogođen prekidom rada, na svetskom nivou, i to utiče na hiljade korisnika.

B92

17:38

11 h

Novo Sport Video Menu