Nova vest
Tenis

Utorak, 04.07.2023.

10:00

Britanski novinar naljutio Azarenku zbog Rusije

Beloruska teniserka Viktorija Azarenka privukla je pažnju prvog dana Vimbldonu zbog bizarne greške britanskog nivinara na konferenciji za medije.

Izvor: B92

Autor:B92

Britanski novinar naljutio Azarenku zbog Rusije
Foto: Profimedia

Prošle godine svim beloruskim i ruskim teniserima i teniserkama je bilo zabranjeno da igraju u Londonu, ove godine su se vratili, ali bez prava da koriste nacionalna obeležja.

Dolazak Azarenke, dvostruke Grend slem šampionke i zlatne olimpijke je, očekivano, privukao pažnju zapadnih medija, ali ne zbog sporta.

Tako je usledilo pomenuto pitanje novinara koji se obrukao: "Što zapravo Vimbldon znači Rusiji i da li je to velika stvar u tvojoj zemlji?"

Azarenka mu je na to odgovorila: "Ti znaš da je nisam iz Rusije, zar ne?"

Međutim, novinaru je bila bitna samo Rusija pa je nastavio u istom tonu: "Da, mislim samo gledano uopšteno, jesi li svesna njegovog značaja?"

Azarenka nije znala kako da odgovoriti na ovo potpitanje pa je novinar nastavio: "Mislim na to kako se gleda na Vimbldon globalno, vidiš li to kao velik turnir u Rusiji? Igrala si tamo, da li je za Rusiju Vimbldon značajan?"

Nakon toga je dobio direktan odgovor Beloruskinje: "Loše si postavio pitanje. Mislim da je globalno Vimbldon najveći teniski događaj, uvek je to bio i najstariji je naš turnir. To je legendarno mesto. Kako je to u Rusiji, ja ne znam, jer nisam iz Rusije i ne mogu odgovoriti kako je u Rusiji".

Azarenka je pobedila u ponedeljak u prvom kolu Kineskinju Jue Juan sa 6:4, 5:7, 6:4.

U sledećem kolu će igrati sa Argentinkom ukrajinskog porekla, Nadiom Podoroskom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu