Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 11.07.2022.

22:00

Đoković: Nije mi dozvoljeno da uđem u Ameriku

Novak Đoković je prokomentarisao potencijalno učešće na ovogodišnjem US Openu.

Izvor: SN

Autor: SN

Đoković: Nije mi dozvoljeno da uđem u Ameriku
AP Photo/Alastair Grant

Srpski teniser Novak Đoković stigao je ispred Starog dvora kako bi se obratio građanima Srbije.

Jedno od pitanja je bio i politički deo cele situacije oko Vimbldona, koji je i osvojio.

"Takva je situacija ove godine, da ne ulazimo previše u detalje. Znamo da je ruskim i beloruskim teniserima zabranjeno učešće na Vimbldonu zbog rata u Ukrajini. Ja se nisam složio sa tim, ne treba mešati politiku i naročito ratnu politiku sa sportom. Ti momci i devojke nisu ništa skrivili. ATP je dao kontra odgovor. Jesam izgubio prvo mesto, ali toliko sam dugo bio na njemu da to više nije bitno. Najveći prioriteti su mi igranje za reprezentaciju. Najvažnije je da očuvam vezu i strast sa ovim sportom. Kada doživim uspehe teram sebe da se vratim u detinjstvo i podsetim se zašto se bavim ovim sportom. Postigao sam najveće uspehe, ali i dalje imam glad."

Na predstojećem US Openu verovatno neće ni igrati.

"Neizvesnost situacije. U ovom trenutku, s obzirom na moju situaciju, ja ne mogu da idem u Ameriku. Nije mi dozvoljeno. Niti u Australiju. Nadam se pozitivnim vestima. Verujem da će za Australiju, jer ima više vremena, da će se stvari preokrenuti u pozitivnom smislu za mene. Za Ameriku ima manje vremena. Nada poslednja umire. Voleo bih da igram US open, to je Grend slem, to je ono što me najviše inspiriše. Ako toga ne bude, nije kraj sveta. Nije prvi Grend slem koji ću preskočiti, nastavljam dalje. Veoma mi je bitno da održim zdravo telo i duh jer onda mogu da igram dugo, dugo. Biće sigurno prilika".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d