Nova vest
Tenis

Nedelja, 10.07.2022.

21:14

Novak: Na sedmom sam nebu, čekaću dobre vesti iz Amerike

Novak Đoković se nekoliko sati posle trijumfa na Vimbldonu obratio novinarima.

Izvor: B92

Autor:B92

Novak: Na sedmom sam nebu, čekaću dobre vesti iz Amerike
Foto: Profimedia

Đoković je slavio posle tri sata igre protiv Nika Kirjosa, 4:6, 6:3, 6:4, 7:6 (3).

"Na sedmom sam nebu i preplavljen sam srećom. Ovaj turnir je oduvek nešto posebno za mene, jer sam zbog njega kao dete i počeo da se bavim tenisom", kaže Novak.

Za razliku od nekih ranijih situacija u ovom finalu je imao znatno veću podršku, često se čulo "Nole, Nole" sa tribina.

"Osetio sam ljubav i podršku od strane publike, zahvalan sam im zbog toga. Svaki igrač želi da oseti podršku na terenu, definitvno je lakše kada vas podržavaju i bodre", dodao je Novak.

Ovo mu je bila prva pobeda protiv Kirjosa.

"Ovo je bilo finale protiv igrača koji nije imao priliku da ga igra. Nije imao šta da izgubi, a izgubio sam oba prethodna meča. Na kraju, uspeo sam da se nosim sa svim veoma dobro. Teško je čitati njegov servis, prvi i drugi. To stavlja dodatni protisak na vas. Frustrirajuće je videti kako loptica jednostavno proleti pored vas. Ipak, bio sam dobar sa osnovne linije. Servis me je služio kad je trebalo, možda je drugi mogao da bude bolji. U četvrtom setu je bilo tesno nekoliko puta, ali onda sam se iz nevolje izvukao as servisima. Ključ je bio taj-brejk, terao sam ga na udarac više. Znao sam da je mirnoća jedan od ključnih elemenata", dodao je Novak.

Đoković je rekao i da će Nik verovatno biti iznerviran zbog lakog gubitka gema u trećem setu, kada je imao 40:0 na svoj servis.

"Nisam ga ja dobio, on ga je izgubio. Biće verovatno jako uznemiren zbog toga", poručio je šampion Vimbldona.

Đoković je rekao i da oseća veliko olakšanje posle svega što se dešavalo od starta sezone.

"Ovo je olakšanje ako se uzme u obzir sve što se desilo ove godine. Neo osećam pritisak da okončam karijeru za godunu, dve, tri. Želim da budem zdrav i miran što se tiče svojih misli kako bih nastavio da se takmičim sa mladim lavovima", poručio je Đoković, koji nije želeo da otkrije šta je bio njegov "magični napitak! proteklih dana.

Dodao je i da sada želi da se odmori.

"Sad sam na odmoru. Definitivno ću odmarati narednih nekoliko nedelja, onda ću čekati na nadam se, dobre vesti iz SAD. Ako se to i ne dogodi, neću se opterećivati jurnjavom za bodovima, videćemo kakav će mi biti raspored", zaključio je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve