Nova vest
Tenis

Sreda, 06.07.2022.

15:45

Ranjena zver je najopasnija: Nadal jači od povrede i Frica

Španski teniser Rafael Nadal eliminisao je Tejlora Frica, rezultatom 6:3, 5:7, 6:3, 5:7, 6:7 u četvrtfinalu Vimbldona.

Izvor: SN

Autor: SN

Ranjena zver je najopasnija: Nadal jači od povrede i Frica
Foto: Profimedia

I pored svih problema i povrede stomaka koju je doživeo Rafa Nadal, uspeo je da sruši sjajnog Amerikanca i ode u polufinale Vimbldona.

Nadal je uspeo, posle pet setova pravog teniskog rata, da po 38. put u karijeri zaigra u nekom Grend slem polufinalu, a ovoga puta protivnik je Nik Kirjos.

Nadal je furiozno počeo meč, odmah u drugom gemu je napravio brejk, a posle potvrde stigao do 3:0 maltene bez ikakvih problema.

Fric to nije smeo da dopusti i počeo je da se vraća u meč korak po korak, pa je za tren oka Amerikanac imao seriju od pet uzastopnih gemova i osvojio prvi set sa ubedljivih 6:3.

Nadal je morao da zaigra bolje i znao je to, pa je drugi set počeo maltene isto kao prvi – sa tri uzastopna servis gema Rafaela Nadala. I, opet isto, opet Fric ima tri brza gema za odgovor i stiže do 3:3, a onda...

Španac traži medicinski tajm-aut, imao je velikih problema sa povredom stomaka i kada je dobio terapiju od lekara vratio se da igra, ali se videlo da baš nije na idealnom nivou.

Publika ga je nosila i on je to maksimalno koristio, pa je sa 7:5 uspeo da slomi Frica i da izjednači na 1-1.

Treći set je počeo sjajnom igrom Tejlora Frica koja se za tren oka pretvorila u katastrofu i Nadal lako pravi brejk, da bi Fric odgovorio brejkom i onda ga potvrdio svojim servisom za preokret i vođstvo.

Do kraja ovog dela meča, Nadal je uspeo da osvoji samo još dva gema i ponovo Fric na ubedljiv način osvaja set i vodi sa 6:3, a Nadal svoje najbolje oružje još uvek nije pokazao.

Tri gema, tri brejka. Tako je počeo četvrti set, a posle nekoliko ljutih razmena Nadal pravi novi i dolazi do 4:3, ali, Fric brejk vraća momentalno, pa Nadal uz pomoć publike i sjajnog forhenda preokreće stvari u svoju korist i donosi dramu i peti set.

U petom setu nije bilo drugačije. Servis gem po servis gem i korak po korak dolazimo do taj-brejka. Nadal je prosto razneo Frica u taj-brejku i sa 10:4 odneo zlata vrednu pobedu i polufinale Vimbldona.

Mogao je Fric da napravi senzaciju, nije bio daleko od toga, ali nije baš imao sreće, a u nekim momentima ni kvalitet. Ostaje jako dobar turnir iza njega i meč od četiri i po sata koji će se dugo pamtiti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

406 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d