Nova vest
Tenis

Nedelja, 03.07.2022.

20:30

Siner izbacio Alkarasa – na potezu je Đoković

Italijan Janik Siner plasirao se u četvrtfinale Vimbldona pobedom nad Karlosom Alkarasom rezultatom 3:1 (6:1, 6:4, 6:7, 6:3).

Izvor: SS

Autor: SS

Siner izbacio Alkarasa – na potezu je Đoković
EPA-EFE/ANDY RAIN

Ovo je bio susret koji se ukršta sa parom Novak Đoković – Tim van Rajthoven, a koji sledeći izlazi na Centralni teren "Ol Ingland kluba".

Alkaras jeste je bio blagi favorit pre ovog susreta, ali je Siner, koji je prethodnih dana sparingovao baš sa Đokovićem, odigrao izvanredan meč i zakazao susret sa Srbinom ili Holanđaninom.

Niko nije očekivao da će Siner počistiti Alkarasa u prvom setu sa 6:1, a u drugom je prevagu napravio rani brejk Italijana i koji je dobrim servisima sačuvao do kraja.

U trećem je Španac uspostavio ritam i odgovorio na agresivnost rivala, što ga je dovelo do taj-brejka. U njemu je imao 6:3, potom spasavao dve meč-lopte za Sinera, uspeo da preokrene i dobije set.

Ipak, u četvrtom je Siner ponovo zaigrao kao na startu meča, počeo da pogađa uglove i linije, te je brejkom u 4. gemu napravio razliku.

U narednom se suočio sa tri vezane brejk lopte za Alkarasa, ali ih je spasao sa pet vezanih poena i tu je bio početak kraja mladog Španca.

Pri rezultatu 5:2 Siner je došao do nove dve meč-lopte, ovog puta vezane, ali ni njih nije pretvorio u pobedu. Već u narednom poenu je fantastičnim forhendom došao do 5. meč-prilike, ali je i to Alkaras spasao odličnim servisom na bekhend protivnika.

Ali, u narednom gemu je svojim servisima uspeo da sve to nadomesti i posle tri sata i 35 minuta se plasira u četvrtfinale.

Na kraju jedna zanimljiva trivija – Alkaras sa 19 i Siner sa 20 godina zbirno su dali najmlađi meč osmine finala na Vimbldonu još od 1973. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve