Nova vest
Tenis

Četvrtak, 30.06.2022.

14:16

Badosa na Kvitovu u trećem kolu

Četvrta teniserka sveta Paula Badosa plasirala se u treće kolo Vimbldona, pošto je u Londonu pobedila rumunsku igračicu Irinu Baru sa 6:3, 6:2.

Izvor:

Autor:

Badosa na Kvitovu u trećem kolu
EPA-EFE/Christophe Petit Tesson

Španska igračica je trijumf nad 122. teniserkom sveta upisala za sat i 12 minuta.

Od četvrtog do šestog gema viđena su tri brejka zaredom, od čega je dva napravila Badosa. Drugi set Badosa je takođe dobila sa dva brejka, uz iskorišćenu prvu meč loptu.

Protivnica u sledećoj fazi biće joj dvostruka šampionka Vimbldona Čehinja Petra Kvitova, koja je sa 6:1, 7:6 (5) pobedila Rumunku Anu Bogdan.

Dalje je prošla Francuskinja Aliz Korne, 37. igračica sveta, koja je pobedila Amerikanku Kler Liju sa 6:3, 6:3. Korne za rivalku u narednoj rundi ima bolju iz meča u kojem igraju prva teniserka sveta Poljakinja Iga Švjontek i Holanđanka Lesli Patinama Kerhove.

U treće kolo se plasirala i Australijanka Ajla Tomljanović, pošto je bila bolja od američke igračice Ketrin Herison sa 6:2, 6:2. Tomljanović u trećem kolu igra protiv pobednice meča u kojem se sastaju Čehinja Barbora Krejčikova i Švajcarkinja Viktorija Golubić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve