Nova vest
Tenis

Sreda, 29.06.2022.

16:43

Kecmanović zakazao srpski derbi u Londonu!

Miomir Kecmanović plasirao se u treće kolo Vimbldona.

Izvor: B92

Autor:B92

Kecmanović zakazao srpski derbi u Londonu!
EPA-EFE/KIERAN GALVIN

Naš teniser, koji je 25. nosilac na trećem grend slemu sezone, posle 177 minuta igre pobedio je 81. igrača sveta, Čileanca Alehandara Tabila, 7:6 (4), 7:6 (3), 3:6, 6:3.

Tako je Miomir uradio svoj deo posla na putu ka trećoj rundi i velikom srpskom derbiju sa braniocem titule, Novakom Đokovićem.

Nije bilo lako sa Tabilo, Čileanac je naročito u pprva dva seta pružao jak otpor, ali je srpski teniser imao više koncentracije u taj-brejkovima što mu je omogućilo da stekne dva seta prednosti.

U prvom setu, Tabilo je odmah spasao četiri brejk lopte, a potom u petom gemu još jednu. U sedmom gemu je konačno popustio, Kecmanović je stigao do brejka, ubrzo i do 5:3, ali je i on popustio.

Čileanac je vratio brejk u devetom gemu, kada Kecmanović nije iskoristio dve set lopte. Ubrzo je bilo 5:5 i stigli su do taj-brejka u kojem je Kecmanović slavio sa 7:4.

Tabilo je bolje otvorio drugi set, brejkom u trećem gemu stigao je do 3:1, ali je Kecmanović brzo vratio ravnotežu, stigao do 3:3, a onda spasao dve brejk lopte u narednom gemu i poveo sa 4:3.

Držali su svoje servise do kraja seta, a onda je Miomir opet bio siguran u taj-brejku, dobio ga je rezultatom 7:3.

Treći set nije dobro krenuo za Mišu, Tabilo je dobio jednu šansu i oberučki je ju je prihvatio. Napravio je brejk, Kecmanović se našao u zaostatku i do kraja seta nije uspeo da zapreti protivniku.

Tabilo se vratio u meč, smanjio na 2-1, ali to je bilo sve što je uspeo da uradi na ovom meču. Kecmanović je zaigrao bolje u četvrtom periodu i na kraju je zasluženo slavio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve