Nova vest
Tenis

Utorak, 28.06.2022.

16:00

Krajinović sa ivice ambisa do prve vimbldonske pobede!

Srpski teniser Filip Krajinović plasirao se u drugo kolo Vimbldona nakon što je savladao Jiržija Lehečku.

Izvor: MT

Autor: MT

Krajinović sa ivice ambisa do prve vimbldonske pobede!
LN/B92.net

On je do prvog trijumfa u karijeri na ovom Grend slemu stigao posle preokreta – 5:7, 6:4, 6:7, 7:6, 6:4, posle skoro četiri časa igre.

Imao je mnogo uspona i padova naš teniser, koji je prošlog vikenda igrao finale Kvinsa, gde je izgubio od Matea Beretinija.

Bio je na rubu poraza u četvrtom setu, ali je u poslednjem trenutku napravio brejk, a onda kroz taj-brejk i odlučujući set stigao do velike pobede.

Naredni rival našem igraču biće Nik Kirjos, koji je domaćeg igrača Raba savladao takođe posle pet setova.

Krajinović je bio taj koji je imao više problema na svom servisu tokom prvog seta.

Odolevao je dugo, sve do 12. gema. Očekivao se taj-brejk, do kojeg nije došlo, pošto je Lehečka u pravom trenutku za njega realizovao brejk, odnosno set loptu, koji je rešio za 41 minut.

Filip je letargično i bledo izdanje pokazao na startu drugog seta, kada je olako ispustio servis. U tim momentima mogao je možda da se nasluti i težak poraz, ali je Krajinović iznenada podigao nivo igre i krenuo da preokreće. Prvo jedan, pa drugi brejk i drugi set je ubrzo bio gotov, nakon dve greške Čeha iz riterna.

Treći set nam je doneo pravi rolerkoster, mnoštvo brejkova, prilika – i konačno taj-brejk.

U odlučujućem gemu Lehečka je konstantno bio u prednosti, ali je Filip bio taj koji je na 5:4 imao dva servisa za set.

Nažalost, pretrpeo je dva mini-brejka, da bi češki teniser potom dobrim napadom iskoristio svoju set loptu i ponovo poveo u setovima.

Suočavali su se obojica sa brejk loptama u četvrtom setu, nekako odolevali, da bi u devetom Lehečka doveo Filipa na rub poraza.

Krajinović se i ovoga puta izdigao iz pepela, stigao do tri šanse za ribrejk, iskoristio treću i ubrzo i ovaj perio odveo u taj-brejk.

I ovoga puta je Filip imao 5:4, s tim što je sada stigao i do set lopte. Odigrao je loš volej, koji nije bio kažnjen, tako da je odlučujući set bio zakazan.

Njega je bolje započeo srpski predstavnik, brejkom u petom gemu, ali je istom merom Jirži uzvratio u narednom.

Ključni momenat dogodio se u 10. gemu, kada je na brejk lopti Lehečka izbacio loptu u aut. Filip je servirao za pobedu i u tome bio uspešan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Tenis

Endi Mari se vraća

Britanski teniser Endi Mari vratiće se na teren sledeće sedmice na ATP čelendžeru u Bordou, preneli su britanski mediji.

Beta

14:50

4 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu