Nova vest
Tenis

Utorak, 28.06.2022.

16:42

Đoković u epizodi: Prijateljski sa "neprijateljem"

Novak Đoković će u drugom kolu Vimbldona igrati protiv Australijanca Tanasija Kokinakisa. Na terenu neprijatelja, ali van igrališta prijatelja.

Izvor: LN

Autor: LN

Đoković u epizodi: Prijateljski sa
Foto: Profimedia

Đoković i Kokinakis će se sastati u sredu od 13.30 po lokalnom, odnosno 14.30 po srednjeevropskom vremenu.

Duel između Australijanca i Srbina mogao bi da bude poprilično zanimljiv, s obzirom da je Novak pokazao dosta slabiju igru od očekivanog u prvom kolu, a Kokinakis je poznat po tome da voli velike mečeve.

O tome govori i podatak da protiv Rodžera Federera ima skor od 1-0, pošto ga je savladao 2018. godine na Mastersu u Majamiju.

Ipak, skor sa Novakom je obrnut. Kokinakisa su nakon pobede u prvom kolu pitali da li misli da je sad spremniji za duel sa Đokovićem, nego što je bio 2015. na Rolan Garosu kada je "počišćen" sa 6:4, 6:4, 6:4.

"Verovatno da nisam, ha-ha. Mislim da sam bio spremniji kada smo igrai proši put, ali sam tad bio baš mlad. Sada igramo na potpuno drugačijoj podlozi. Pokušaću da se zabavim, udaraću lopticu slobodno i igrati svoju igru. On je betonski zid, tako da je teško pobediti ga. Sigurno neće pobediti sam sebe. Biće dosta zabavno",
izjavio je Australijanac, trenutno 79. na ATP rang listi.

Upravo su se Novak i Tanasi sreli na Aorangi parku u utorak, dan pre duela, a sve što se desilo nije baš delovalo toliko slučajno.

Dok je Đoković stajao sa porodicom i prijateljima u neobaveznom razgovoru, Tanasi je prišao i usledio je srdačan pozdrav.

Nismo mogli tačno da čujemo o čemu su razgovarali, ali verovatno nije bilo pominjanja taktike i zastrašivanja. Bilo je, međutim, srdačnog pozdrava, a Novak je zamolio Tanasija da da svoj autogram. Ne baš Novaku, već Stefanu i Tari.

Tanasi, doduše, tačno zna šta ga čeka, ali sumnja da će išta moći da uradi. Barem tako deluje.

"Novak se razlikuje po tome što se neverovatno dobro kreće na travi. To je za mene najveći izazov, na travi. Deluje kao da lako kliza i da može da dohvati loptice u defanzivi koje skoro niko ne može. Moraću da odigram četiri, pet udaraca koji bi uobičajeno bili vineri, samo kako bih imao šanse da osvojim poen protiv njega", objasnio je 26-godišnjak iz Adelejda.

Novak je trening sa Janikom Sinerom odradio malo kraće nego što smo očekivali.

Utisak je da na početku turnira, kao što je i rekao, ne planira mnogo da se napreže van mečeva, kada mu je to svakako neizbežno.

Trava je njegovo kraljevstvo ne samo zbog šest titula koje ima na Vimbldonu, već i zbog toga što je jedan od retkih tenisera koji stvarno znaju da igraju na najbržoj podlozi.

Međutim, predostrožnost je uvek tu, protiv bilo koga da igra i u kakvoj god da je formi.

"Što se tiče mog narednog meča protiv Kokinakisa, ispratio sam deo tog meča. Tanasi igra dosta snažno, ima jak servis i forhend – i to su njegova dva najjača oružja. Mislim da se nikada nismo sastali na ovim bržim podlogama, a prethodno smo igrali na šljaci Rolan Garosa – gde su potpuno drugačiji uslovi. Ipak, on može da bude veoma opasan protivnik – jer odlično servira, dobro se snalazi na voleju – i ove godine igra odličan tenis. Osvojio je turnir u Australiji, i moraću dobro da se spremim za naš naredni meč", rekao je Đoković o protivniku u drugom kolu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve