Nova vest
Tenis

Sreda, 07.07.2021.

18:30

Novak odgovorio na prozivku: Nisam loš momak, ne jurim nikoga!

Novak Đoković je na susretu sa novinarima ponovo morao da odgovara na neka ranija neugodna pitanja.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Novak odgovorio na prozivku: Nisam loš momak, ne jurim nikoga!
Foto: Profimedia

Razgovor je počeo pitanjem kako se osećao tolike godine što je bio "loš momak" koji je jurio Rodžera Federera i Rafu Nadala.

Novak je na tako nešto imao spreman odgovor:

"Ne smatram sebe lošim momkom. Mislim, to je vaše mišljenje. Ne jurim nikoga. Pravim sopstveni put, svoju istoriju. Privilegovan sam što sam deo istorije ovog sporta koji volim. Kao što sam rekao na terenu, poznato mi je mnogo statistike, ali ne znam sve. Ipak, to me motiviše da igram najbolji tenis na događajima koji su najbitniji u našem sportu".

Novak je odbacio spekulacije da je osećao neku vrstu nelagodnosti u ramenu. Bilo je padova zbog klizanja, ali kaže da nisu uticali na njegovu igru.

"Ne radi se o nelagodnosti fizičke prirode. Osećam se sjajno. Nekoliko puta sam se i danas okliznuo. Sve je moguće na terenu kada je reč o tome da li možete da se povredite. Bogu hvala, nisam se danas povredio u smislu da bi to bila smetnja mojoj igri. Bilo je vetrovito, mislim da je ovo bio jedan od najvetrovitijih dana koje sam ikada osetio na Vimbldonu. Ne sećam se kada je bilo tako. Poslednjih nekoliko dana, naročito, vetar se nije smirio, ali morate tome da se prilagodite, isto je za sve igrače", dodao je Novak.

Upitan je i šta misli o napretku u igri Denisa Šapovalova, protivnika u polufinalu. "

Mislim da on može biolje da odgovori na to pitanje, šta je to pozitivno uticalo na njegovu igru da dođe tako duboko u turniru. Bio je konstantan sa uspehom poslednjih godina, u top 15, top 20 na svetu, iako su ljudi od njega očekivali da uše u pet ili deset i bude lider nove genaracije, što on i jeste. Ne znam, možda su to veliki mečevi, nije ih dobijao mnogo poslednjih sezona. Čini se da polako sazreva, što je normalno i logično. To može da se očekuje od igrača poput njega koji ima kompletnu igru. Jak servis, levoruk je, što je uvek nezgodno da se igra protiv njega, pogotovo na brzoj podlozi. Dobar je i u izlasku na mrežu. Napredovao je i u kretanju. Zahvaljujući tom boljem kretanju, pravi manje grešaka, što je nešto što ga je mučilo oduvek".

O igri Kanađanina je dodao i da izuzetno ceni njegov servis.

"Igrali smo tesna dva seta na ATP kupu, što mu je bio prvi zvanični meč u sezoni. Tereni u Australiji su prilično brzi ove godine, tako da sam mogao bolje da razumem koliko dobro servira, a ako dobro servira, teško je igrati protiv njega. Ne dobijate mnogo prilika u njegovim servis gemovima, naročito na travi. Gledao sam kako je igrao protiv Marija, oseća se sjajno. Impresivan je. Verovatno mu odgovara to što ne odskače loptica mnogo, tako da može da prođe kroz loptu. I bekhend mu radi dobro i to sam video i danas u nekim važnim momentima. Mislim da če to biti najveći test do sada na turniru, što je očekivano. Polufinale je. Radujem se tome, biće to velika bitka i moram da imam najbolju igru", poručio je Novak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve