Nova vest
Tenis

Utorak, 09.07.2019.

12:39

"Drago mi je zbog Novaka i Gorana, Beograd i Split su dobra kombinacija"

Nekada sedmi teniser sveta, Mario Ančić ove godine na Vimbldonu učestvuje na turniru legendi u dublu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Photo by Julian Finney/Getty Images

Novak Đoković je pre dve godine, uoči Vimbldona počeo da radi sa Marijom i Andreom Agasijem, ali u tom periodu povreda je bila Novakov najveći protivnik.

Ančić je kasnije otplovio u bankarske vode, preselio se u Njujork, ali ovo je bila lepa prilika da se vrati na teren i podseti na nekadašnje dane.

Veoma pažljivo sam pratio ovaj turnir. Čini mi se da je Novak u zaista dobroj formi, veoma spreman, koncentrisan i kada je takva situacija, on je taj kog treba pobediti na ovom turniru“, rekao je na pitanje šta prognozira za meč između Đokovića i Gofana.

Podsetili su ga i da je pre 17 godina pobedio na Vimbldonu Rodžera Federera.

Svaki put kada se setim toga, drago mi je. Lepe su to uspomene, kad sam ovde, imam osećaj kao da sam se vratio kod kuće. Veoma rano sam prekinuo da igram zbog povrede, bavim se finansijama u Njujorku, ali uvek je lepo vratiti se na Vimbldon. Posebno jer više nisam u tenisu na dnevnoj bazi, zato je taj osećaj poseban. Dovoljno je da šetam, da gledam mečeve, juniore. Ovaj sport mi znači tako mnogo, tako da je lepo vratiti se i igrati turnir legendi. Posebno sa momcima protiv kojih sam igrao, Markom Filipusisom, Tomijem Hasom, lepo je uvek videti poznata lica“, raspoložen je Splićanin.

U razgovoru sa srpskim novinarima, neizbežno pitanje bilo je o saradnji između Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.

Dobra je ta kombinacija Beograd – Split! Ja sam pre dve godine radio sa Noletom, super smo prijatelji, bilo je stvarno dobro. Drago mi je da je uzeo Gorana, iskusan je to lisac, što se vidi i po njegovim trenerskim rezultatima. S kim god da je radio napravio je veliki uspeh, poznaje naš balkanski mentalitet, što mislim da je vrlo bitno. Za sada sve ide super. Nole mi stvarno dobro izgleda na terenu“, kaže Ančić.

Đoković je dugo broj jedan, osvojio je 15 Grend slem titula, ali i dalje je spreman da uli i usvaja nove stvari. Pitanje je bilo i šta će Ivanišević doneti, u čemu će najviše pomoći Novaku.

Marjan Vajda je već dugo u timu, iskusan je lisac. Neki put je potrebno da dođe neko nov, da neki novi imupls, novi glas. Uz to Goran donosi i ozbiljnost, profesionalizam, bez obzira na to što svi znamo da ima i ovu šaljivu stranu. Kad je na terenu, on je pravi profesionalac i naravno isto tako ima taj šampionski mentalitet, otuds je dobro da ima i neki novi glas u Noletovom timu“, smatra Mario.

Kaže da za tenis nema tako mnogo vremena kao ranije i da ne razmišlja da se nađe u trenerskim vodama.

Ne, ne vidim se u tome. Daleko sam otišao u drugom smeru, radim jedan posao u investicionom fondu u Njujorku. Baš mislim da zbog toga što sam malo odvojen od svega još veći mi je ’gušt’ da igram ovde. Nemam mnogo vremena da igram više turnira, ali kad dođem na Vimbldon, to je zaista nešto posebno“.

Veruje i da će karijera Novaka Đokovića trajati dugo, tačnije da može da i u tom parametru prati Rodžera Federera, koji igra i u 38.

Mislim da Novak može dugo da igra. Ako Federer ima 38 godina, ne vidim zašto i Nole ne bi igrao u tim godinama, on osim te povrede koju je vukao u tom periodu kad smo radili zajedno, nije imao nijednu drugu povredu. Lakat je saniran, fizički je super, elastičan je i brz. To je ono što je potrebno kasnije kad ulaziš u neke kasne godine. Ima jako sličnu fizionomiju kao Federer, što se tiče kretanja, pokreta. Ako ima želje i volje, može da gura i dalje, kao Rodžer“, zaključio je hrvatski teniser.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve