Nova vest
Tenis

Subota, 06.07.2019.

14:44

B92 na Novakovom treningu: "Samo vam je martini falio!"

Najbolji teniser sveta odredio je standardan trening u subotu na terenima u Aorangi parku.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

B92 na Novakovom treningu:
Foto: B92/ZK

Đoković, koji neće igrati do ponedeljka, kada su na programu mečevi osmine finala u muškom singlu, bio je odlično raspoložen.

Srpske novinare je pozdravio u prilazu kada je stizao na trening na teren 5, a tu su naravno bili i članovi njegovog tima, trener Marjan Vajda, Goran Ivanićević, sa kojim je počeo saradnju na ovom turniru, te Genhard Fil-Grič, fizioterapeut Miljan Amanović, a sparing partner bio mu je hrvatski teniser Mate Pavić.

Novaka u četvrtoj rundi očekuje mladi francuski teniser Igo Amber, 66. na listi, poprilična je nepoznanica za sve, a sa Novakom se nikada nije sastajao.

Đoković je radio po ustaljenoj proceduri, vežbao je od svega po malo, a bilo je evidentno da je atmosfera bila radna, ali i opuštena.

Moram malo da se smirim i odmorim, baš smo žestoko krenuli“, rekao je Novak posle prebacivanja sa Pavićem.

Marjan Vajda i Goran Ivaniševič su pažljivo pratili šta Novak radi, a Goran je posebnu pažnju čini se obratio kod servisa.

On i Novak često su razmenjivali utiske. Čini se kao da je Goran savetovao Novaku da gornjim delom tela više što bi se reklo uđe u teren i da pravac loptici. Finese, nijanse, Novak inače veoma dobro servira na ovogodišnjem Vimbldonu.

U jednom momentu, Vajda, koji je prikupljao loptice kada bi završile sa strane, na nekom od terena pored, umalo da „nastrada“.

Jedan od dubl igrača zagrevao sa na terenu pored, kada je ledna loptica posle nekontrolisanog udarca pogodila Vajdu u nezgodno mesto. Srećom, nije bila jaka!

Kada su sve završili, ponovo su se svi zadržali desetak minuta u razgovoru i analizi urađenog, a potom se Miljan Amanović obratio novinarkoj ekipi iz Srbije.

Kaže da su nas članovi Novakovog tima primetili u medija loži tokom meča sa Hurkačem, oni su bili na sunčanoj strani, na drugoj tribini.

Gledali smo vas juče iz lože kako se baškarite, tamo u hladu, samo vam je martini falio“, nasmejao se Amanović.

Na to se nadovezao Goran Ivanišević:

Sve sa onim kišobrančićem!“

Otišli su na istezanje, završnio deo posla, dok su sve vreme treninga, Eduardo Artaldi i Elena Kapilaro sedeli za jednim stolom i verovatno razrađivali medijsku strategiju i radili na drugim brojnim dnevnim obavezama, kako bi olakšali funkcionisanje najboljem teniseru sveta.

Tu ispred, na „četvorci“, videli smo kako treniraju i Britanac Danijel Evans i Luka Puj, koji se zagrevao za današnji meč sa Rodžerom Federerom.

Sve pod pomnom pratnjom trenera, šampionke Vimbldona iz 2006. godine, Francuskinje Ameli Morezmo.

I još nešto, Kori Koko Gof postaje polako prava zvezda.

Danas je, dok je stizala na teren gde će trenirati, bila praćena u stopu od dve TV ekipe koji su je snimali i razgovarali sa njom u hodu.

Nema šta, Amerika i svetski tenis će dobiti novu zvezdu veoma brzo. Gofova, koja ima samo 15 godina, u drugoj je nedelji turnira i najveće i je i najprijatnije iznenađenje do sada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve