Nova vest
Tenis

Sreda, 03.07.2019.

13:19

Filipusis za B92: Novak je favorit, meč Rafe i Kirijosa gledam uz kokice!

Bivši finalista Vimbldona, Australijanac Mark Filipusis uveren je da je Novak Đoković najveći favorit za titulu na Vimbldonu i ove godine.

Izvor: Zoran Kecman

Autor: Zoran Kecman

Filipusis za B92: Novak je favorit, meč Rafe i Kirijosa gledam uz kokice!
Photo by Ethan Miller/Getty Images

Filipusis je, u razgovoru za B92, poručio da je Novak dobro počeo turnir i da smo do sada videli priličan broj interesantnih mečeva, ali i iznenađenja.

Australijanac grčkog porekla je na ovim terenima 2003. godine stigao do finala kada je Rodžer Federer osvojio svoj prvi od ukupnih osam trofeja na ovom turniru.

Sada je često u ulozi stručnog komentatora i kaže da je impresioniran lakoćom kojom je Novak odigrao prvi meč.

Gledao sam Novakov meč na otvaranju, igrao je zaista veoma dobro. Dobro je taj meč u, rekao bih, tri laka seta. Deluje moćno i da budem iskren, on je moj prvi favorit da osvoji titulu ovde na Vimbldonu. Mislim da je to bio veoma dobar meč za početak turnira“, kaže Filipusis za B92.

Prvi igrač sveta nešto kasnije u toku dana igra protiv Amerikanca Denisa Kudle.

Ne vidim da bi Novaku i tu nešto moglo da bude problematično. Naravno, na Grend slemu nema lakih mečeva, ali očekujem da dobije komforno. U ponedeljak je izgledao sasvim dobro i spremno, kretao se izuzetno dobro, ne očekujem da bude bilo kakvih promena i sada“, dodao je Mark.

Kaže da voli ovaj turnir i da mu je uvek zadovoljstvo da dođe u London.

„Vimbldon je možda i najveći i najvažniji turnir na svetu. Veoma posebno mesto. Do sada je sve bilo jako uzbudljivo, videli smo nekoliko iznenađenja do sada. Ali to je tenis, to je Grend slem, bilo je to nekoliko lepih dana“, kaže Filipusis, iz igračkih dana poznat i kao „Skad“, što je nadimak koji je dobio po razornom projektilu, što je bila asocijacija na njegove izuzetno snažne i brze servise.

Posebna priča su iznenađenja, a bilo ih je u prva dva dana u obe konkurencije.

Nekim porazima sam zaista iznenađen. Pre svega je za mene bilo veliko iznenađenje poraz Cicipasa, mislim da je imao dobru priliku, možda i da stigne do četvrtfinala i oteža posao Novaku Đokoviću. To mi je do sada bilo najveće iznenađenje, taj Stefanosov poraz od Tomasa Fabijana. S druge strane, i Aleksander Zverev je imao veoma težak meč, igrao je sa igračem koji je stigao iz kvalifikacija, ali koji je imao dobar renking pre toga. Pravio je iznenađenja Jirži Veseli i ranije, igra levom rukom i voli da igra na travi, tako da je potencijalno bio nezgodan protivnik za Zvereva, što se i pokazalo kao tačno. Kod teniserki, pre svih poraz Osake. To me je kod teniserki najviše iznenadilo“, sumira utiske osvajač 11 titula.

U četvrtak vimbldonska publika očekuje uzbudljiv meč između Rafaela Nadala i Nika Kirijosa. I Fulipusis kaže da bi to mogao biti pravi spektakl.

Uuuu, biće to dobar meč! Kupiću kokoce, zavaliti se u fotelju i spremiti se da gledam spektakl“, poručio je Australijanac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve