- Wimbledon 2019 -

Simonina "Serena(da)"

Neke stvari se dogode kasnije, ne kad očekujete. Simona Halep je postala nova kraljica Vimbldona, možda kada su na tronu svi vedeli staru.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Photo by Laurence Griffiths/Getty Images
Photo by Laurence Griffiths/Getty Images

Osmeh devojke iz Konstance u Rumuniji, obasjao je danas vimbldonske dvore. Veliki pozlaćeni tanjir u njenim rukama, više nego zasluženo.

Halepova, koja je osvojila drugu Grend slem titulu u karijeri, pobedila je sedmostruku šampionku ovog turnira, Serenu Vilijams i samim tim sve je rečeno.

Doduše, ne baš sve, nije je pobedila, već je prosto protutnjala pored nje, ostavivši Amerikanku bez trunke nade, bez daha, bez odgovora.

Sve što je vredelo videti u ovom 133. vimblsonskom finalu kod devojaka, pošlo je iz reketa Simone Halep. Njen drugi Grend slem u karijeri u trećem finalu, Parizu 2018. pridodala je sada i Vimbldon 2019. Kakvo dostignuće!

Posle ovakvog finalnog debakla Vilijamsove, koji zaista niko ovde nije očekivao, ostala je opravdana sumnja u to da li će Serena uspeti makar još jednom da trijumfuje na velikom takmičenju i tako izjednači rekord Margart Kort od 24 Grend slem titule?

Njeno vreme prolazi, neumorno bledi, sada je i mama, brojne su povrede iza njih, ali samo zbog svega toga treba joj čestitati na upornosti.

Ono što je ključ u ovoj pobedi Rumunke, u stvari je poruka da šampionska aura Serene ne svetli više tako snažno. Sve je to konstatovala i pobednica po završetku finala. Samo što nije rekla, Serena, tebe se više ne plaše.

Uvek sam bila pomalo uznenirena kad igram sa Serenom. Ona je inspiracija za sve, ali rekla sam sebi pre meča da ću se koncentrisati na sebe i Grend slem finale, ne na nju. Zato sam bila u stanju da odigram najbolje što mogu, da budem opuštena i da imam taj pozitivan stav i samopouzdanje protiv nje“, izjavila je nova vimbldonska kraljica.

Sve ovo stiglo je pošto se spustila sa čelne pozicije na svetskoj listi. Kaže da je mnogo naučila iz prethodnih neuspeha.

Izgubljena finala su mui pomogla da se ponašam drugačije kada se opet nađem u novoj prilici. Nije lako igrati finale Grend slema. Može da vas uzbudi sam trenutak, da budete prenervozni. Naučila sam da sve posmatram kao normalan meč, da ne mislim mnogo o trofeju, nego samo da budem tu i dam sve od sebe. I uradila sam to“, zaključila je Halepova.

Vimbldonska serenada. Nema šta, otpevano vrhunski. Bravo, veliko bravo za Simonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.