- Wimbledon 2019 -

Šarapova: Neću još da se predam

Poraz bivše šampionke Marije Šarapove, tačnije njeno odustajanje zbog povrede u finišu trećeg seta u meču protiv Polin Parmentije, nije nikog iznenadio.

Z.K.
Podeli
Photo by Clive Brunskill/Getty Images
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Ruskinja je već duži period u agoniji, muči se sa povredama i konstantnim pokušajima da umanji bol u ramenu koji je hroničan, ali ne ide.

Mnogima se možda nije dopalo što se predala na 5:0 za protivnicu u trećem setu, ali ona je poručila da dalje nije mogla i da je neizdrživo bolelo. U trenutku predaje rezultat je glasio 4:6, 7:6, 5:0.

„Nisam mogla da igram ceo treći set, kamoli da igram taj poslednji gem“, rekla je Ruskinja na primedbu da je mogla da ostane na terenu još jedan gem.

Ne želim da odem na ovakav način. Svako ima svoj posao. Vi novinari takođe. Povukla sam se usred meča, to retko kad radim. Nisam dugo imala pres konferenciju na Grend slemu, želim da se pojavim, uživam u onom što radim. Srećna sam da imam uz sebe tim koji me bodri da nastavim dalje i dam sve od sebe. Volim sport“, poručila je Ruskinja, koja je tokom obraćanja bila toliko tužna i skrhana da je malo nedostajalo da zaplače.

Znajući koliko je uporna, možemo damo da joj poručimo – ne idi, Mašo. Nije još vreme. Pokušaj makar još jednom, na Vimbldonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.