Nova vest
Vaterpolo 0

28.3.2024.

21:45

Jug nadigrao Novi Beograd – srpski šampion ispustio ogromnu prednost

Vaterpolisti Novog Beograda posle velike borbe u neizvesnoj završnici poraženi su od splitskog Jadrana sa 14:12 u drugom meču turnira regionalne Premijer lige, koji se igra na bazenu SC “11. april”.

Izvor: Tanjug

Dušan Milenković/Starsport

Novobeograđani su propustili veliku priliku da se za korak približe trofeju Jadranske lige pošto su ispustili četiri gola prednosti.

Izabranici trenera Živka Gocića su početkom treće četvrtine vodili sa 10:6, ali onda je usledio neshvatljiv pad. Imali su velikih problema sa realizacijom, što su gosti iz Dalmacije iskoristili i serijom od pet uzastopnih golova napravili prekoret.

Ipak, Novi Beograd još jednom uspo da vrati vođstvo. Poveo je aktuelni šampion Srbije sa 12:11, imao nekoliko prilika i sa igračem više da reši pitanje pobednika, ali lopta jednostavno nije htela u gol.

Vaterpolisti splitskog Jadrana su u finišu još jednom uspeli da preokrenu rezultat i zabeleže važnu pobedu. Loren Fatović bio je najefikasniji u pobedničkom taboru sa pet golova, dok se kod Novebograđana Alvaro Granados takođe pet puta upisao u listu srelaca.

U poslednjem meču koji je na program u petak od 20 časova i 15 minuta Novi Beograd igra protiv duborvačkog Juga.

Sa druge strane, vaterpolisti Crvene zvezde zabeležili su prvu pobedu pošto su nadigrali Jadran iz Herceg Novog sa 14:12.

Zvezda je tokom celog meča bila bolji rival, a pitanje pobednika bilo je rešeno krajem treće četvrtine kada su izabranici trenera Aleksandra Filipovića stekli četiri gola prednosti. Sve što su Novljani uspeli da urade do kraja meča je da samo ublaže poraz.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve