Nova vest
Vaterpolo 2

12.4.2024.

9:55

Jadran deklasirao Zvezdu, Novi Beograd srušio Jug nakon peteraca

Na startu drugog finalnog turnira regionalne Premijer lige, Crvena zvezda je doživela debakl, dok je Novi Beograd osvojio dva boda i ostao u igri za titulu.

Izvor: Waterpolo Serbia

Profimedia/Jerko Marinic Kragic

Novi Beograd – Jug 16:14 (4:4, 1:3, 4:2, 2:2-5:3)

Jadran: Popadić, Prkoča, Đerković 2, Lazić, Joković, Mozara, Daub 2, Kabanas 1, Kržić , Burić 2, Grgurević 1, Žuvela 3,Čubranić, Burđelez.

Novi Beograd: Dobožanov, Martinović 1, Skumpakis, Granados 1, Ćuk 2, Pijetlović, Drašović 1, Jakšić 1, Perković 1, Filipović 2, Lukić 1, Vučinić, De Mikelis, Radulović 1.

Novi Beograd je na peterce pobedio Jug u prvom kolu poslednjeg finalnog turnira regionalne Premijer lige.

Na kraju 16:14 (4:4, 1:3, 4:2, 2:2-5:3). Na taj način srpski šampion je ostao u igri za tron jer da je izgubio na peterce sa osvojenim bodom bi bio u zaostatku u odnosu na splitski Jadran .

Drugog dana Splićani su slobodni, Novi Beograd će igrati protiv Jadrana iz Herceg Novog i pobeda je imperativ kako bi trijumf u subotu protiv domaćeg sastava doneo drugi regionalni trofej.

Profimedia/Jerko Marinic Kragic

Jadran će biti u prednosti, jer igra na svom bazenu, biće odmorniji za dan i uz to dovoljan mu je poraz na peterce.

Prve dve četvrtine je Novi Veograd slabo odigrao, posbeno u odbrani. Jadran je u drugoj četvrtini dva puta imao dva gola viška.

Posle velikog odmora sa Dobožanovim umesto De  Mikelisa Novi Beograd se vratio u igru. U završnih osam minuta Novi Beograd je vodio 10:9 i 11:10. Minut pre kraja Žuvela je iz peterca izjednačio i promene nije bilo do kraja.

U penal seriji Mozara je promašio i to je odlučilo jer su Filipović, Granads, Jakšić, Ćuk i Skumpakis bili nepogrešivi.

Jadran St – Crvena zvezda 14:7 (4:2, 3:0, 4:2, 3:3)

Jadran St: Anić, Čagalj 1, Marinić – Kragić 4, Biljaka, Butić 1, Pejković, Berehulak 1, Harkov 2, Đ.Radović 1, Vrlić 1, Fatović 1, Dužević 1, Marcelić, Radan.

Crvena zvezda: Mišović, Bursać 1, Danković, Marković 2, Subotić 2, Vasić 1, Gogov, Basara, Vukićević 1, Seman, Milojević, Radović, Ivanović, Popović.

U drugoj utakmici Crvena zvezda je bila samo sparing partner Jadranu iz Splita koji je sigurno slavio 14:7 (4:2, 3:0, 4:2, 3:3).

Umorni od susreta u Dubrovniku, puta a i zbog slabijeg kvaliteta Beograđani nisu uspevali ni jednog trenutka da se odupru jednom od kandidata za osvajanje trofeja.

Crveno-beli su krajem prve četvrtine smanjili na 4:2 preko Markovića a potom dozvolili domaćinu seriju od četiri gola.

Jadran je imao veliku prednost 11:4  krajem trećeg dela, u poslednjem tri puta osam golova prednosti. Za domaćina dobar trening pred sutrašnji duel za Novim Beogradom.

Petak:
19.00 Jug – Crvena zvezda
20.45 Jadran HN – Novi Beograd

Subota:
19.45 Jadran St – Novi Beograd

Podeli:

Komentari 2

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu