Nova vest
Tenis

Utorak, 13.09.2022.

18:10

Tri "tajne" Karlosa Alkarasa VIDEO

Patrik Muratoglu, čuveni teniski trener, otkrio je tri tajne Karlosa Alkarasa.

Izvor: LN

Autor: LN

Tri
EPA-EFE/Ana Escobar

Alkaras je nedavno osvojio US open i postao najmlađi prvi teniser planete.

Na uspehu mu je čestitao Muratoglu, koji je govorio i o njegovim vrlinama i manama i predstavio 3 razloga zbog kojih je Alkaras osvojio US open:

"Prvi i najimpresivniji je njegova neverovatna mentalna snaga. Sva ta očekivanja na njegovim ramenima, mesto broj 1, prvi Grend slem, spasavanje meč lopti, potpuna fizička iscrpljenost... I on je uspeo da uprkos tome osvoji turnir.

Drugi su njegove fizičke sposobnosti. Intenzitet u kombinaciji sa eksplozivnošću, način na koji toliko jako udara lopticu u svakom udarcu...

Treći je to koliko je njegova igra kompletna. Nema slabosti – sjajan je iza osnovne linije, sjajan i unutar terena. 30 odsto njegovih udaraca dolaze unutar terena, a sjajan je i na mreži. Imati sve to u svom arsenalu sa 19 godina je neverovatno".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

7 h

U fokusu

Vidi sve