Nova vest
Tenis

Utorak, 13.09.2022.

11:00

"Produžili ste Novakovu karijeru, igraće još šest godina"

Stric Novaka Đokovića, Goran, prokomentarisao je kako su ovogodišnje okolnosti uticale na našeg tenisera.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: Profimedia/Antonio Ahel/ATAImages

Đoković je prvo deportovan iz Australije, potom je poražen u četvrtfinalu Rolan Garosa od Rafaela Nadala, a onda je osvojio Vimbldon.

Međutim, nije imao priliku da se bori za 22. Grend slem u karijeri jer mu nije dozvoljen ulazak u SAD, pa samim tim ni nastup na US Openu.

"Ova godina nije bila laka za Novaka, ali on nastavlja da ide napred. Siguran sam da će posle svega što je izdržao izaći jači. Novak je svoj čovek. On zna ko je i šta je. Novak zna šta hoće", rekao je Goran Đoković.

Propuštanje AO i USO, kao i Mastersa su koštali Đokovića gubitka nekoliko hiljada bodova i pada sa prvog na sedmo mesto ATP liste.

"Iskušenje kroz koje je prošao ove godine u Australiji samo je produžilo njegovu karijeru. Umesto da se možda povuče iz tenisa za tri-četiri godine, njegova karijera je produžena na pet-šest godina. On odmara svoje telo".

Novak je u maju napunio 35 godina, a na terenu ćemo ga opet videti 23-25. septembra na Lejver kupu u Londonu.

Potom ga od 26. septembra očekuje prvi nastup u Tel Avivu na turniru ATP 250, a 31. oktobra Masters u Parizu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d