Nova vest
Tenis

Utorak, 13.09.2022.

11:00

Iga kopira Serenu: Ona je to sjajno koristila

Poljakinja Iga Švjontek nada se da iskoristiti prvu poziciju na WTA listi u svoju korist kao što je to radila Serena Vilijams.

Izvor: B92

Autor:B92

Iga kopira Serenu: Ona je to sjajno koristila

Švjontek je u subotu osvojila US Open, što joj je treća Grend slem titula, ali sanja o osvajanju sva četiri.

Ipak, prvi cilj Švjontek je da njena pojava postane "zastrašujuća" za protivnice kao što je to bio slučaj sa Serenom Vilijams.

"Serena je pokazala kako se to radi. Dugo je bila na vrhu i to je koristila da izvrši pritisak i zastraši. Koristila je to prilično dobro kako bi sebi olakšala mečeve, posebno na početku", kaže Švjontek.

"Osećam da sam to mogla da uradim nekoliko puta, ali želim da to radim češće. Svesna sam toga i želim da to pokušam i iskoristim na pravi način", dodaje Poljakinja.

Pre US Opena osvojila je Rolan Garos, a sada cilja preostala dva GS. Treći će napasti u januaru u Australiji, dok za Vimbldon kaže da joj je potrebno još "veština za travu".

"Pretpostavljam da mi je to uvek bio san, ali se neću potpuno fokusirati na to jer ste videli da se u tenisu dešavaju stvari kada ih ne očekujete. Samo ću nastaviti da učim i koncentrisati se na proces", kaže Švjontek.

Švjontek je titulom u Njujorku obezbedila mesto na WTA finalu u Teksasu. U njenom rasporedu sledeći turnir je WTA 500 u češkoj Ostravi od 3. oktobra, ali planira i rad na "tehničkim stvarima" do kraja godine.

"Srećna sam što ne moram da budem u Trci (za WTA finale, prim. aut) jer sam prilično bezbedna zbog bodova koje imam. Potpuno je drugačija situacija nego prošle godine. Želim to da iskoristim da radim na tehničkim stvarima, posebno jer ćemo imati nekoliko nedelja samo za treninge. Biće dobro za mene da se slegne sve što mi se dešavalo ove sezone i da solidno radim. Već mnogo treniram, ali je to bilo između turnira. Nije kao kada imate mini-pripreme. Sigurno ću iskoristiti to vreme",
zaključila je Švjontek.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve