Nova vest
Tenis

Subota, 10.09.2022.

10:28

"Ugasio sam Nadala"

Američki teniser Frensis Tijafo govorio je o svom putu na US openu.

Izvor: LN

Autor: LN

AP Photo/Matt Rourke

Tijafo je ostvario neke velike pobede na ovogodišnjem turniru, ali na kraju pao u polufinalu protiv Karlosa Alkarasa.

Savladao je Amerikanac Rubljova, Švarcmana i – Nadala.

"Čoveće, još nisam sve to ni upio. Najluđe dve nedelje mog života, ovo je ono o čemu sam sanjao. Na kraju mi je malo falilo. Tri godine u nizu sam ispadao u trećem kolu. Pobedio sam Rafu i jedini sam koji je to uradio na Slemu ove godine. Bio je prvi u trci za prvo mesto i ja sam ga 'ugasio'. Samo to da možete da kažete da ste ga pobedili na Grend slemu. I to da prva pobeda bude ovde u Njujorku, to je bilo ludo", istakao je Tijafo.

Tijafoove podvige gledali su mnogi, pored ostalih i Mišel Obama.

"Video sam je na 2-1 u prvom setu. Samo sam se okrenuo, ona me je gledala. Ja sam je video pre nego što su na Džambotronu objavili da je tu. Svi su upirali prstom u nju. Mislim da sam omanuo ritern nakon što sam je video. Da, ona mora da misli da sam propalica (smeh). Bilo je ludo videti je ovde", kazao je Amerikanac.

Tijafo je imao samo pohvale za Alkarasa.

"Veoma je teško igrati protivn jega, on je jedan od najboljih na svetu, a tako je mlad. Udara lopticu baš jako, nikada nisam igrao protiv nekog ko se kreće tako dobro kao on, iskreno. On je sve stizao, uvek je uspevao da produži poene... Ma, neverovatno. On je strašan igrač i biće problem dugi niz godina", objasnio je od ponedeljka 19. igrač planete.

Verovao je Amerikanac da može do titule.

"Želeo sam da budem ovde u nedelju i podignem trofej, zamislio sam to u glavi. Da budem iskren, to mi je bio plan. Iskreno sam verovao da mogu da osvojim US open, meni i svima oko mene. I publika je bila uz mene, znam da su želeli da trijumfujem", rekao je Tijafo i dodao:

"Leteo sam hiljadu milja na sat. Nisam želeo da ih razočaram, ali tako sam se osećao jer su bili uz mene. Znam da su svi ponosni na moj podvig. Bili su uz mene četiri i po sata, tako da... Ipak, želeo sam drugačiji kraj".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve