Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 05.09.2022.

00:10

"Novak će sigurno igrati u Australiji"

Novak Đoković ovih dana ne igra na US Openu u Njujorku, ali sva je prilika da će igrati na prvom narednom grend slemu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Foto: Profimedia/Antonio Ahel/ATAImages

Sve je više izvora iz Australije koji govore o tome da bi Novaku mogla biti ukinuta trogodišnja zabrana ulaska u zemlju, što znači da bi u januaru mogao da igra u Melburnu.

Novinar Luis Alfredo Alvares je na svom Tviter profilu postavio poruku koja ukazuje na tako nešto.

"Direktno od Krega Tajlija sam juče čuo da će Novak Đoković sigurno igrati na Australijan openu 2023. godine", poručio je Alvares.

Kreg Tajli, direktor Australijan opena, i zimus se zdušno zalagao da Novak zaigra na turniru koji je osvajao devet puta, ali je državna administracija, posle sramnog sudskog procesa, ostala uporna u nastojanjima da ga deportuje.

Australija je pre nekoliko nedelja ukinula sve restrikcije koje se tiču ulaska u zemlju.

Što se tiče Novaka, novi premijer prethodno mora da donese odluku da ukine zabranu ulaska Đokoviću u zemlju, da bi on mogao da aplicira za novu vizu.

Novak Đoković se na teren vraća uskoro u Dejvis kupu, a potom i Lejver kupu, dok će od 26. septembra do 2. oktobra igrati na turniru u Tel Avivu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Tenis

Oglasio se Novak Đoković!

Novak Đoković oglasio se iz hotela, nakon što je u petak uveče doživeo neprijatnu situaciju prilikom izlaska sa terena u Rimu.

B92.Sport

0:37

11 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu