Nova vest
Tenis

Utorak, 14.09.2021.

16:30

Mari o Radukanu: Neverovatno

Endi Mari je oduševljen trijumfom mlade Eme Radukanu na US Openu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Mari o Radukanu: Neverovatno
Foto: Profimedia

Britanska tinejdžerka je u tek četvrtom profesionalnom nastupu uspela da dođe do grend slem titule i najavi blistavu karijeru.

Ona je tema broj jedan na Ostrvu i stižu joj čestitke sa svih strana.

"Neverovatno je šta je uradila tamo. Mnogi od nas koji su u britanskom tenisu, znali smo da je ona izuzetno dobra. Nije se mnogo takmičila u poslednjih 18 meseci, zbog škole i koronavirusa, ali na Vimbldonu smo mogli da vidimo delić od onog što bi mogla da postane", kaže Mari.

Teniser iz Danblejna, vlasnik tri grend slema, kaže da je ona ogroman korak unapred za britanski tenis.

"Proveo sam neko vreme sa njom trenirajući, ali više u istoj zgradi, trenirajući blizu nje, i to što sam video bilo mi je dovoljno da zaključim da je stvarno jako dobra. Ipak to što je uradila u Njujorku je bilo nešto posebno, to je veliki podstrek za britanski tenis i daje svim rukovodećim telima priliku da profitiraju na tome i više dece uključe u ovaj sport. Sjajno je to što je uradila i ovo je velika prilika za sve nas", zaključio je Mari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve