Vesti - US Open 2021 -

Trener Medvedeva detaljno objasnio kako je srušen Đoković

Žil Servara, trener Danila Medvedeva veruje da za njegovog učenika posle trijumfa u Njujorku nema granice.

Z.K.
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Medvedev je pobedom u tri seta nad Novakom Đokovićem došao do prvog slema u karijeri.

Na pitanje kakva je bila strategija za ovaj meč imajući u vidu prethodno finale sa Novakom u Melburnu, Francuz je rekao da je bio svestan da je nešto moralo da se promeni.

"Posle finala u Australiji, osećali smo da Danil nije imao tu vatru koja pomaže da vaša igra bude čvršća, posebno protiv igrača kao što je Novak. To je moralo da se promeni da bi ovo finale igrao na drugom nivou. Naš osećaj dan pre i na sam dan meča bio je da je spreman da igra na tom nivou. To je prvi deo. Više mentalni, energetski deo. Što se tiče igre, imali smo par strategija, posebno da se ponekad više igra kroz sredinu, da se na otvara previše ugla i da se mnogo trči. Lakše je to reći, jer nemamo čarobni štapić. Moraš da igraš najbolje, da imaš kvalitet u udarcima, da znaš i da promeniš strategiju tokom meča jer će se Novak prilagoditi tokom istog. Moraš da osetiš kad treba da uradiš nešto drugačije, Dakle, imali smo nekoliko spremnih strategija, morali smo da budemo spremni za razne situacije. Naravno, servirati dobro je bio jedan od ključeva. Stvarno je dobro servirao, možda ne pred kraj, ali pot tenzijom, pod pritiskom je drugačije", kaže Servara.

Pitali su ga i koliko znači za Danilovo samopouzdanje ovaj trijumf nad Novakom.

"Mnogo, zaista. Pobediti Novaka, na grend slemu, to je velika stvar. U finalu, još veća. Želeo bih da ga to digne i na nivo više, ali svakako će posle ovoga biti drugačije".

Priznao je i da je deo strategije bio onaj iz Sinsinatija 2018. kada je imao isti prvi i drugi servis.

Sada se Rusu u dogledno vreme pruža prilika i da napadne prvo mesto na ATP listi. Razlika je 1.353 poena. Da li će Rus menjati raspored turnira kako bi pokušao da stigne do čelne pozicije?

"Moguće je, ne znam. Trenutno stvarno ne znam. Pobeda sve menja. Pretpostavljam da ćemo se sada spremati za najbolje, ne da bih stavljali više turnira kako bismo na svima pobeđivali. Zavisi, pričaćemo još o tome", zaključio je francuski stručnjak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.