Vesti - US Open 2021 -

Meč turnira: Pliškova odservirala rekordna 24 asa!

Češka teniserka Karolina Pliškova, četvrti nosilac na US Openu, prošla je u treće kolo posle velike drame.

Podeli
Foto: Profimedia/Elsa
Foto: Profimedia/Elsa

Pliškova je pobedila američku teniserku Amandu Anisimovu – 7:5, 6:7 (5), 7:6 (7).

Pliškova je u ovom meču odservirala čak 24 as udarca! Najviše asova na jednom meču US Opena odservirala je Serena Vilijams do sada. Serena je imala 18 asova 2018. godine. Najviše asova na jednom meču odservirala je sestra Karoline Piškove, Kristina – 31.

Bio je ovo najbolji meč do sada na turniru, makar u konkurenciji dama. Gledali smo dva i po sata atomskog tenisa u poslednjem meču dana.

Anisimova je u četvrtom gemu spasila brejk loptu, pa su u sedmom i osmom razmenile brejkove.

Na 5:4 je Anisimova spasila brejk i set loptu, ali je poklekla pri rezultatu 6:5, ispustila svoj servis i izgubila set.

U drugom setu nismo videli nijednu brejk loptu. Set je otišao u taj-brejk, gde smo od 12 poena videli čak devet mini brejkova. To je bilo zanimljivo jer su obe servirale perfektno tokom celog seta.

Taj-brejk dobila je Anisimova 7:5 i izjednačila.

Brejkova ni brejk lopti nije bilo do 11. gema, pri rezultatu 5:5. Pliškova je propustila dve brejk lopte i na drugoj je promašila zicer na mreži. Dobila je i treću i četvrtu, ali ni njih nije iskoristila. Forhend je nije služio u ključnim momentima.

Set je otišao u odlučujući taj-brejk.

Prva do mini-brejka stiže Anisimova i dolazi do 2:1, a onda sa dva servisa dolazi do 4:1. Pliškova se sa dva mini-brejka vraća na 5:5, a zatim i do potpunog preokreta i meč lopte. Spašava je Anisimova volejem na mreži, Pliškova izbacuje loptu u aut za meč loptu Anisimove. Spašava je, preokreće i ona dolazi do meč lopte na 8:7. Iskoristila ju je i došla do pobede u fantastičnom meču.

Naredna protivnica joj je Ajla Tomljanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.