Nova vest
Tenis

Sreda, 09.09.2020.

20:35

Serena se ponovo "provukla" – kraj za neverovatnu Bugarku VIDEO

Serena Vilijams, američka teniserka, plasirala se u polufinale US opena pobedom nad Bugarkom Cvetanom Pironkovom.

Izvor: LN

Autor: LN

Serena se ponovo
(Photo by Al Bello/Getty Images)

Vilijams se posle dva časa i 15 minuta izborila sa upornom Pironkovom i napravila preokret – 4:6, 6:3, 6:2.

Amerikanka je time zaustavila Bugarku koja je na US openu, koristeći zaštićeni renking, kročila na teren posle više od tri godine pauze.

Pironkova je odigrala fenomenalan prvi set i protivnici, vlasnici 23 Grend slem titule, nije prepustila nijednu brejk loptu.

Igrala je izuzetno agresivno i, što je još bitnije, precizno, a Serena je često ostajala "nema" gledajući kako Pironkova pogađa vinere.

Pironkova je drugi set počela brejkom, ali 38-godišnja Amerikanka nije više želela da čeka pa je momentalno uzvratila istom merom.

Bugarka je nastavila da igra dobro, ali je nivo igre sa druge strane mreže bio značajno veći nego u prvom setu. To je rezultovalo brejkom u ključnim momentima, pa se otišlo u treći set

Pironkova je već na samom startu pretrpela brejk i do kraja meča nije imala dovoljno "goriva" da uzvrati udarac, pa je pretrpela još jedan brejk.

Serena pohod na 24. Slem nastavlja polufinalnim duelom protiv bolje iz okršaja Vike Azarenke i Elis Mertens.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve