Nova vest
Tenis

Sreda, 09.09.2020.

18:52

Dva Hrvata u finalu US opena

Dva hrvatska tenisera boriće se za trofej US opena u konkurenciji dublova.

Izvor: LN

Autor: LN

Dva Hrvata u finalu US opena
Nikola Mektiæ u zagrljaju svog partnera Bruna Soareša (Photo by Lintao Zhang/Getty Images)

U pitanju su Nikola Mektić i Mate Pavić, koji su u utorak uveče izborili plasman u veliko finale.

Ipak, to nisu uradili zajedno, pa će se boriti jedan protiv drugog – Mektić sa Holanđaninom Veslijem Kulhofom, a Pavić sa Brazilcem Brunom Soarešom.

Kulhof i Mektić su pobedili treće nosioce turnira, Amerikanca Radživa Rama i Britanca Džoa Salsburija sa 2-0 u setovima (7:6, 6:4).

Holanđanin i Hrvat su na putu do finala izgubili samo jedan set, a žreb im se potpuno otvorio što su oni potpuno iskoristili.

Tridesetjednogodišnjem Mektiću je ovo prvo Grend slem finale u muškom dublu, a prethodno je, baš ove godine na Australijan openu, osvojio titulu u miks-dublu.

Soareš i Pavić su u svom polufinalu pobedili Rumuna Oriju Tekaua i Holanđanina Žan-Žulijena Rožea takođe sa 2-0 u setovima (6:4, 7:5).

Hrvat i Brazilac su imali dosta teži žreb od protivnika i prethodno su morali da pobede igrače kao što su Džejmi Mari i Nil Skupski, Marsel Granoljers i Orasio Sebaljos...

Dvadesetsedmogodišnjem Paviću ovo nije prvo Grend slem finale u muškom dublu, pošto je prethodno 2018. godine osvojio Australijan open. On takođe ima i dve GS titule u miks-dublu, 2018. takođe na AO, kao i 2016. na US openu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu