Nova vest
Tenis

Sreda, 09.09.2020.

08:28

Španac iskoristio diskvalifikaciju Novaka i posle maratona prošao u polufinale!

Pablo Karenjo-Busta plasirao se u polufinale US Opena pobedom nad Denisom Šapovalovom u pet setova – 3:6, 7:6 (5), 7:6 (4), 0:6, 6:3.

Izvor: PT

Autor: PT

Španac iskoristio diskvalifikaciju Novaka i posle maratona prošao u polufinale!
(Photo by Matthew Stockman/Getty Images )

Španac je u prethodnom kolu bez velike borbe uspeo da izbori četvrtfinale jer je njegov protivnik Novak Đoković diskvalifikovan nakon što je nenamerno pogodio lopticom linijskog sudiju.

Karenjo-Busta je tako odmoran dočekao meč sa mladim Kanađaninom i posle više od četiri sata borbe uspeo je da se plasira među četiri najbolja igrača u Njujorku.

Nekadašnji polufinalista US Opena izgubio je prvi set prilično lako sa 6:3, međutim naredna dva je dobio nakon lavovske borbe i dva taj-brejka.

Oba seta trajala su više od sat vremena, a Karenjo-Busta je u njima uspeo da bude pribraniji u kritičnim trenucima, te je posle dva i po sata igre vodio u setovima.

Nakon toga usledio je ogroman pad u igri Španca koji je četvrti period igre izgubio sa 6:0. To ga je samo trglo i u petom setu je uspeo da se digne, te da sa 6:3 prođe dalje.

Karenjo-Busta u meču za finale igraće protiv Nemca Saše Zvereva koji je eliminisao hrvatskog igrača Bornu Ćorića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve