Utisak dana - US Open 2020 -

Pravila su pravila

Novak Đoković je ostao bez šanse da osvoji 18. Grend slem, ali bez obzira na bizarnost situacije, pravila su pravila.

Podeli
Photo by Al Bello/Getty Images
Photo by Al Bello/Getty Images

* Novak: Ona ne mora u bolnicu zbog ovoga!
* Vilander: Pitanje šta bi se desilo da je zviždalo 20.000 ljudi

https://www.b92.net/sport/usopen2020/vesti.php?nav_id=1729569

Đoković je krajem prvog seta neopreznim potezom pogodio linijsku sudinicu u vrat i odluka sudije se nije dovodila u pitanje – diskvalifikacija!

"Igrači ni u kom trenutku ne smeju fizički zlostavljati nijednog zvaničnika, protivnika, gledaoca ili drugu osobu u na lokaciji turnira. Sudija u konsultaciji sa šefom supervizora Grend slema može proglasiti diskvalifikaciju zbog bilo kog pojedinačnog kršenja ovog kodeksa", navodi se u pravilniku ATP o "fizičkom zlostavljanju".

Novaka verovatno čeka i novčana kazna.

"Kršenje ovog odeljka podleže igrača novčanoj kazni do 20.000 dolara za svako kršenje. Pored toga, ako se takvo kršenje dogodi tokom meča (uključujući zagrevanje), igrač će biti kažnjen u skladu sa 'Rasporedom kaznenih poena'. U okolnostima koje su posebno štetne za uspeh turnira ili su posebno teške, pojedinačno kršenje ovog odeljka takođe će predstavljati glavno krivično delo "Pogoršano ponašanje" i biće podložno dodatnim kaznama. Za potrebe ovog pravila, fizičko zlostavljanje je neovlašćeno dodirivanje službenog lica, protivnika, gledaoca ili druge osobe".

Đoković je gubio od Pabla Karenjo-Buste 6:5 u prvom setu osmine finala USO u trenutku incidenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.