Nova vest
Tenis

Nedelja, 13.09.2020.

13:00

Bez Novaka, Rodžera i Rafe – konačno

Dominik Tim ili Aleksander Zverev postaće prvi teniser van "velike trojke" koji je osvojio Grend slem posle dominacije najvećih u istoriji.

Izvor: PT

Autor: PT

Bez Novaka, Rodžera i Rafe – konačno
Photo by Julian Finney/Getty Images

Od 2017. godine ljubitelji tenisa na pobedničkom postolju nekog Grend slema gledali su samo trojicu tenisera – Novaka Đokovića, Rodžera Federera ili Rafaela Nadala.

"Velika trojka" dominirala je na svim velikim takmičenjima i konstantno se postavljalo pitanje kada će neki teniser rođen tokom 90-tih prošlog veka doći do trofeja.

Najbliži tome bio je Danil Medvedev prošle godine na US Openu kada je posle pet setova poražen od Rafaela Nadala, međutim nije uspeo i time je nastavljen dugogodišnji post mlađih igrača.

Priliku je imao Dominik Tim, kako na Rolan Garosu, tako i ove godine u Australiji, ali prvo Nadal, a potom i Đoković mu nisu dali da dođe do najvećeg uspeha u karijeri.

Danas, 13. avgusta 2020. godine, imamo drugačiju sliku na terenu pošto će u velikom finalu Otvorenog prvenstva SAD igrati Aleksandar Zverev i Dominik Tim.

Do ovakvog razvoja situacije došli smo jer Nadal i Federer nisu igrali u Njujorku, dok je Novak Đoković diskvalifikovan u osmini finala nakon što je nenamerno pogodio linijskog sudiju u vrat.

Jasno je da su morale da se dese neke nepredviđene, sulude, situacije pa da ne gledamo jednog od trojice najvećih u finalu nekog Grend slema. Objašnjenje bi jednostavno moglo da bude i samo – 2020. godina.

Bilo kako bilo, Zverev i Tim zasluženo se nalaze u borbi za trofej i svima će prijati osveženje, odnosno da vide nekog novog kako diže pehar na najvećoj pozornici.

Austrijanac je blagi favorit i daleko je od mladog tenisera pošto već ima 27 godina, dok Zverev i dalje može da bude u kategoriji mladih jer je u aprilu napunio tek 23 godine.

Veliko finale na programu je od 22 časa po centralnoevropskom vremenu.

Ko će osvojiti?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve