Tema dana - US Open 2020 -

Đoković zvao guvernera Njujorka: Nisam zadovoljan

Novak Đoković otkrio je da je pokušao da dobije guvernera savezne države Njujork kako bi omogućio Adrijanu Manarinu da igra meč trećeg kola US Opena.

PT
Podeli
(Photo by Matthew Stockman/Getty Images)
(Photo by Matthew Stockman/Getty Images)

Francuskom teniseru, malo pre početka meča sa Sašom Zverevim, saopšteno je da neće moći da izađe na teren, te da je neophodno da naredni period provede u karantinu u hotelskoj sobi.

Manarino je pre nekoliko dana imao kontakt sa zaraženim Benoom Perom, pa je zbog toga više puta testiran i uvek je bio negativan.

Grad Njujork, odnosno zdravstveno odeljenje ovog grada, dozvolilo je Manarinu da učestvuje na US Openu, te je on neometano igrao u prvom i drugom kolu.

Pročitajte još – Drama pre teniskog meča; Zverev: Politička stvar

Međutim, problem je nastao jer su savezna država Njujork i njeno zdravstvo preuzeli kontrolu, nakon čega su saopštilu francuskom teniseru da mora u karantin, odnosno da ne može da igra protiv Zvereva.

Činilo se da će tako i biti, međutim mnogi su se uključili, a među njima i Novak Đoković, te je odluka promenjena i Manarino je odigrao meč protiv Nemca.

Mediji su malo posle pitali Đokovića da prokomentariše situacija na šta je on odgovorio da je lično pokušao da dođe do guvernera kako bi Manarino mogao na teren.

"Nisam zadovoljan kako se upravlja situacijom u vezi sa francuskim teniserima", rekao je Đoković posle svog meča.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.