Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 09.09.2019.

07:52

"Bitka za prvo mesto nije moj sadašnji cilj"

Šampion US Opena Rafael Nadal Kaže da nije zainteresovan za trku za prvo mesto na kraju sezone.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Španac je sa novih 2.000 bodova prišao Novaku Đokoviću na svega 640 poena na novoj ATP listi i sada nas očekuje zanimljiva borba za čelnu poziciju.

Činjenica je i da će Đoković do kraja sezone braniti 2.600 poena, a Španac ništa, jer prošle godine nije igrao od US Opena do kraja sezone. Sve što osvoji dodavaće mu se na sadašnji konto.

Praktično, sve zavisi i gde će i na koliko turnira i jedan i drugi igrati. Novak je povredio rame, nejasno je kada će uopšte na teren, a Nadal može mirno da planira nastavak sezone.

Ipak, četvorostruki šampion US Opena je po završetku finala u kojem je pobedio Danila Medvedeva sa 7:5, 6:3, 5:7, 4:6, 6:4, rekao da nije mnogo zainteresovan za bitku oko prvog mesta.

"Ne takmičim se zbog toga. Samo radim posao na svoj način. Ako sam u stanju da budem prvi igrajući na svoj način, u redu, sjajno. Iopak, uvek ponavljam isto: danas nije moj glavni cilj. Naravno, lepo je biti u toj borbi, ali za mene lično, to nije prava borba. Pokušavam da budem u takmičarskom ritmu nedeljama, ili barem u onim nedeljama u kojima želim da se takmičim", kaže Nadal.

Dodao je još nešto zanimljivo.

"U mojim godinama i sa ciljevima koje imam, ne mogu da gubim energiju na to da jurim za brojem jedan. Moram da razmišljam o svojoj karijeri na drugačiji način. Moj cilj je da igram što je duže moguće i da se takmičim. Ponekad ako pokušate da pratite prvo mesto, izgubite godine svoje karijere. Ja sam još tu. Ako sam u stanju da igram dobro do kraja sezone, imaću šansu. To će biti prelepo. Ipak, uvek ponavljam jedno, to nije moj sadašnji cilj", zaključio je Nadal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve