- US Open 2019 -

"Bitka za prvo mesto nije moj sadašnji cilj"

Šampion US Opena Rafael Nadal Kaže da nije zainteresovan za trku za prvo mesto na kraju sezone.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Photo by Matthew Stockman/Getty Images
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Španac je sa novih 2.000 bodova prišao Novaku Đokoviću na svega 640 poena na novoj ATP listi i sada nas očekuje zanimljiva borba za čelnu poziciju.

Činjenica je i da će Đoković do kraja sezone braniti 2.600 poena, a Španac ništa, jer prošle godine nije igrao od US Opena do kraja sezone. Sve što osvoji dodavaće mu se na sadašnji konto.

Praktično, sve zavisi i gde će i na koliko turnira i jedan i drugi igrati. Novak je povredio rame, nejasno je kada će uopšte na teren, a Nadal može mirno da planira nastavak sezone.

Ipak, četvorostruki šampion US Opena je po završetku finala u kojem je pobedio Danila Medvedeva sa 7:5, 6:3, 5:7, 4:6, 6:4, rekao da nije mnogo zainteresovan za bitku oko prvog mesta.

"Ne takmičim se zbog toga. Samo radim posao na svoj način. Ako sam u stanju da budem prvi igrajući na svoj način, u redu, sjajno. Iopak, uvek ponavljam isto: danas nije moj glavni cilj. Naravno, lepo je biti u toj borbi, ali za mene lično, to nije prava borba. Pokušavam da budem u takmičarskom ritmu nedeljama, ili barem u onim nedeljama u kojima želim da se takmičim", kaže Nadal.

Dodao je još nešto zanimljivo.

"U mojim godinama i sa ciljevima koje imam, ne mogu da gubim energiju na to da jurim za brojem jedan. Moram da razmišljam o svojoj karijeri na drugačiji način. Moj cilj je da igram što je duže moguće i da se takmičim. Ponekad ako pokušate da pratite prvo mesto, izgubite godine svoje karijere. Ja sam još tu. Ako sam u stanju da igram dobro do kraja sezone, imaću šansu. To će biti prelepo. Ipak, uvek ponavljam jedno, to nije moj sadašnji cilj", zaključio je Nadal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.