Nova vest
Tenis

Nedelja, 08.09.2019.

02:15

"Mogla sam da budem makar malo više ona stara Serena"

Serena Vilijams je propustila još jednu veliku priliku da izjednači rekord Margaret Kort.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Iskusna Amerikanka, koja će krajem meseca napuniti 38 godina, poražena je u finalu na Flašing medouzu od 19-godišnje Bjanke Andreesku iz Kanade, 6:3, 7:5.

Tako je Serena posle poraza u finalima Vimbldona ove i prošle godine od Anđelik Kerber i Simone Halep, te prošle godine u Njujorku od Naomi Osake, sada izgubila i od 15. nosioca, Andreesku.

"Definitivno sam razočarana. Ono što osećam je da sam mnogo stvari mogla da uradim makar malo bolje. Ipak, Bjanka je igrala veoma dobro i zalužila je da osvoji titulu", poručila je Serena u obraćanju medijima.

Amerikanka je pokušala da pronađe sličnosti u igri nje i Andreesku.

"Mislim da smo slični u smislu da smo obe pre svega veliki borci i volim da igramo jakim intenzitetom. Obe uživamo u onom što radimo na terenu, ali smo na kraju, što je teško opisati, izuzetno intenzivne u onom što radimo na terenu".

Serena je propustila priliku da rekord Kortove sustigne u Njujorku, na svom terenu, pitanje je koliko će još imati prilika za to.

"Nisam uopšte opterećena time da jurim neke rekorde. Ono što pokušavam je da osvojim Grend slem. Naravno da sve ovo frustrira, ali ne treba smetnuti sa uma da sam još tu. I dalje radim ono što mogu da radim", dodala je Vilijamsova.

Na 5:2 u drugom setu kaže da joj je svašta prolazilo kroz glavu.

"Da budem iskrena, u tim trenucima sam baš razmišljala, uh pa ovo je užasno. Mislila sam, moraš da igraš bolje, Nisam mogla da nastavim dalje, tako da sam tražila od sebe da igram makar malo bolje. Naravno da na kraju nisama srećna, ali iskreno, nisam igrala svoj najbolji tenis u finalu, mogla sam bolje. To je jedina uteha koju imam u svemu ovome", poručila je nekada prva igračica sveta.

Kaže da sada ne može da razmišlja trezveno i da će, kada se sve slegne, verovatno imati drugačije mišljenje o svemu.

"Možda ću za 20 godina gledati na sve kao, pa ovo i nije bilo tako loše! Ipak, teško je u ovom momentu reći sebi da sam bila dobra, kada ne verujem da jesam. Mogla sam bolje, mogla sam više. Verujem da sam mogla biti makar malo više Serena u ovom finalu. Prava Serena se nije prikazala. Moraću da nađem način kako da je probudim u Grend slem finalima", zaključila je Vilijamsova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

11 h

U fokusu

Vidi sve