Nova vest
Tenis

Četvrtak, 05.09.2019.

03:32

Andresku napravila preokret za plasman u polufinale

Kanadska teniserka Bjanka Andresku plasirala se u polufinale US Opena.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Andresku napravila preokret za plasman u polufinale
Photo by Elsa/Getty Images

Ona je kao 15. nosilac bila bolja od Belgijanke Elize Mertens, 25. nosioca turnira, posle 122 minuta igre, 3:6, 6:2, 6:3.

Ovo je svakako najveći uspeh za Andreesku koja se ovog leta uspešno vratila tenisu posle povreda koje su joj od starta sezone zadavale dosta glavobolja.

Andreesku je od starta sezone osvojila turnire u Njuport Biču, Indijan Velsu i ovog leta u Torontu, a prošle godine je u Njujorku izgubila u prvom kolu kvalifikacija. Sada je u polufinalu.

Mertensova je sigurnije počela meč, uz brejk u četvrtom gemu stigla je do početnog seta, ali je posle toga sve išlo u korist naturalizovane Kanađanke.

Bjanka je uz brejk povela sa 2:0, potom je izgubila svoj servis, da bi u šestom gemu ponovo napravila brejk za 4:2, što joj je omogućilo da nešto kasnije stigne do izjednačenja u meču uz novi brejk u osmom gemu.

Set odluke uspela je da konačno slomi otpor Belgijanke u osmom gemu, povela je sa 5:3 i potom odservirala za pobedu.

"Ovo je potpuno šašavo. Pre godinu dana sam bila u kvalifikacijama, sećam se kako su me mučila leđa. Ovo što sam uradila ove godine je neverovatno, ostala sam bez teksta. Treba mi neko da me uštine sada, da li je ovo stvarnost?", pitala se Bjanka na terenu.

Ona će se za plasman u prvo Grend slem finale boriti sa 13. nosiocem, Belindom Benčić iz Švajcarske, koja je prethodno bila bolja od Done Vekić, 7:6 (5), 6:3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve