Nova vest
Tenis

Četvrtak, 05.09.2019.

00:25

Beretini kralj drame protiv Monfisa, Italijan u polufinalu u Njujorku

Italijan Mateo Beretini plasirao se u polufinale US Opena.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Beretini kralj drame protiv Monfisa, Italijan u polufinalu u Njujorku
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Rimljanin je u četvrtfinalu posle tri sata i 56 minuta igre bio bolji od Francuza Gaela Monfisa, 3:6, 6:3, 6:2, 3:6, 7:6 (5).

Bez dileme ovo je najveći uspeh u karijeri za 23-godišnjeg tenisera koji je u karijeri osvojio do sada tri titule, 2018. u Gštadu i ove sezone u Budimpešti i Štutgartu.

Bila je to velika borba sa iskusnim Francuzom koji tako nije uspeo da poput njegove devojke, Jeline Svitoline obezbedi plasman među četiri najbolja na Flašing medouzu.

Beretini, 25. na ATP listi, propustio je prvu meč loptu na 5:3 u petom setu kada je napravio dvostruku servis grešku, u istom gemu Momfis je načinio brejk i smanjio na 5:4, a potom i izjednačio.

Beretini je obezbedio taj-brejk dobivši gem na svoj servis, a onda je na servis Francuza, duplom servis greškom Monfisa stigao do nove meč lopte koju nije iskoristio.

Nove dve dvostruke servis greške u nizu Monfisa, donele su treću meč loptu Italijanu, ali ni ovog puta nije izdržao u razmeni sa Gaelom! Drama u finišu nezapamćenog intenziteta.

Monfis je potom dobio dva poena u nizu za izjednačenje i taj-brejk.

Imao je Italijan u taj-brejku 5:2, pa je izgubio naredna dva poena (5:4), ali je opet došao do meč lopte, četvrte u meču, 6:4.

Monfis je pogodio as za 6:5, ali je potom servirao Italijan, Ritern Monfisa je završio u autu, kraj drame, Beretini je među četiri najbolja u Njujorku.

"Ne znam, ne sećam se više nijednog poena, osim ovog meč poena! Sećam se duple greške. Kakva velika borba, čestitam Gaelu. Dok sam igrao, mislim da je ovo bio jedan od najboljih mečeva koje dam odigrao. Srećan sam, hvala posebno svim Italijanima", izjavio je Mateo na terenu.

Emotivni Italijan je na kraju priznao da je imao i sreće.

"Imao sam sreće da dođem do meč lopti ja, a ne on. Bolje je i kad se pobedi. Ponosan sam na sebe. Izgubio sam dva puta servis u petom setu. Ipak nisam odustao, dobio sam taj-brejk. Hvala celom boksu, bilo jh je tu dvadesetak. Hvala porodici, prijateljima, nisu mogli svi da dođu. Turnir još nije završen, budite spremni za sledeći meč momci!", dodao je Beretini, koji u polufinalu igra sa boljim iz meča Nadal - Švarcman.

"Kako ću spavati? Idem u restoran 'Via della Paće', to je sigurno, obećao je Mateo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve