Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 02.09.2019.

02:00

Šok u Njujorku: Đoković predao meč, Vavrinka u četvrtfinalu

Novak Đoković je završio učešće na US Openu pošto je u osmini finala predao meč Švajcarcu Stenu Vavrinki u trećem setu pri rezultatu 4:6, 5:7, 1:2.

Izvor: B92

Autor:B92

Šok u Njujorku: Đoković predao meč, Vavrinka u četvrtfinalu
Photo by Katharine Lotze/Getty Images

Srpski teniser je do osmine finala došao sa tri maksimalne pobede, protiv Karbaljes Baene, Londera i Kudle, ali u borbi za četvrtfinale nije ličio na sebe.

Novak je izgledao bledo tokom većeg dela meča, imao je velike oscilacije u igri, a medicinsku pomoć i masažu zatražio je posle drugog seta u kojem je Vavrinka napravio veliki preokret.

Tada je već bilo jasno da postoji mogućnost da Đoković preda meča, iako je u treći set ušao sigurno i prvi gem dobio sa nulom. Potom mu se igra potpuno raspala, Švajcarac je uzvratio, izjednačio na 1:1, a onda je u trećem gemu Novak potpuno stao. Na svom servisu izgubio je gem sa nulom, da bi nakon toga odmahnuo glavom i odmah krenuo ka Vavrinki da se pozdravi. U tom trenutku burno i neprimereno je reagovao i deo publike, koji je Đokovića ispratili zvižducima u svlačionicu.

Prvi set nije nagoveštavao nevolje. Novak jeste, doduše, predugo igrao na svom servisu, dok je Vavrinka uglavnom posao brzo završavao kada je on imao priliku da servira. U tom delu igre Vavrinku je služio servis, imao je osam osova, od kojih je čak pet napravio u samo dva gema. Đoković je prvi imao prejk loptu, nije je iskoristio, ali zato jeste Švajcarac koji je poveo sa 2:3 i do kraja seta čuvao prednost.

Đoković je očigledno velika inspiracija za Stena, koji je igrao možda svoj najbolji tenis od početka sezone, razleteo se po terenu, pogađao je sve i svašta, "sipao" asove od kojih Novak nije mogao da se odbrani.

Drugi set je počeo kako se samo poželeti može. Naš teniser je napravio brejk, brzo je bilo 3:0, potom i 4:1,a onda je usledio horor od tenisa. Vavrinka je napravio ribrejk, vrati se u set, izjednačio na 4:4, i dok se Sten dizao, Novak je strahovito pao, izgubio je servis na 5:6 i tada je moglo da se nasluti da Vavrinka neće propustiti priliku da poentira i povede s 2:0.

I treći set je Novak dobro otvorio, međutim, usledio je novi sunovrat nakon kojeg je Đoković procenio da više nema smisla igrati.

Prenos meča mogli ste da pratite uz naš specijal kroz LIVE BLOG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

493 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve