Nova vest
Tenis

Petak, 30.08.2019.

19:35

Federer održao čas tenisa Britancu

Švajcarski teniser Rodžer Federer odigrao je fenomenalan meč i plasirao se u osminu finala US opena.

Izvor: LN

Autor: LN

Federer održao čas tenisa Britancu
Photo by Elsa/Getty Images

Federer je pobedio Britanca Danijela Evansa sa 3-0 setovima (6:2, 6:2, 6:1) posle samo sat i 23 minuta igre.

Švajcarac je odigrao maltene savršen meč posle ne baš najblistavijih mečeva u prve dve runde.

Evans je prvi gem na servisu osvojio lako, bez izgubljenog poena, ali su onda krenuli ogromni problemi.

Na riternu nije imao ni promil šanse, a od naredna tri svoja gema osvojio je tek jedan, i to posle tri spasene brejk lopte.

U drugom setu nije bilo ništa bolje - Evans se ponovo spasao na startu, ali nije u naredna dva od tri navrata, te je Švajcarac završio dve trećine posla za manje od sat vremena.

Drugi set je obeležio nestvaran poredak vinera i čak 20 Federerovih, naspram četiri neiznuđene greške, dok je Britanac upisao samo tri, uz četiri neiznuđene.

U trećem setu 58. teniser planete je uspeo da oduzme servis Federeru, kada je iskoristio drugu brejk loptu (što u gemu što na meču). On je to, ipak, uradio posle izgubljenog servisa, a čim je vratio brejk pretrpeo je novi.

Do kraja meča nije bilo pada za Federera koji je nastavio da "ugnjetava" Britanca svakom prilikom oduzimajući mu vreme za razmišljanje posle maltene svakog udarca.

Treći teniser planete se u osmini finala US opena sastaje sa boljim iz duela David Gofan (Belgija) – Pablo Karenjo Busta (Španija).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve