Nova vest
Tenis

Petak, 23.08.2019.

19:30

Federer upozorio Đokovića i Nadala: Dugo nisam bio spremniji

Švajcarski teniser Rodžer Federer rekao je da se izuzetno dobro oseća pred početak US opena.

Izvor: LN

Autor: LN

Federer upozorio Đokovića i Nadala: Dugo nisam bio spremniji
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Teniser koji nije slavio na US openu od 2008. je istakao da je jedan od glavnih kandidata za taj trofej.

Federer je u pripremon periodu za turnir u "Velikoj jabuci" odigrao samo dva meča, pošto je doživeo iznenađujuć poraz u trećem kolu Sinsinatija od Andreja Rubljova.

"Razmišljao sam o tome i ovde mi nikada nije bilo lako. Pre dve godine sam imao problem sa leđima, mučio sam se sa mečevima u pet setova. Prošle godine sam se namučio protiv Milmana i vrućine", izjavio je Federer pred početak US opena.

Rodžer se u prvom kolu poslednjeg Grend slema sezone sastaje sa nekim od kvalifikanata, a zatim ga očekuje duel protiv Damira Džumhura, ukoliko ne bude iznenađenja.

"Baš sam o tome pričao tokom treninga pre dva dana - nisam se godinama ovako dobro osećao pred US open, što mi uliva samopouzdanje", dodaje Federer.

Švajcarac je istakao da ovakvim komentarima ne stavlja dodatan pritisak na sebe.

"Ne podižem svoja očekivanja previše. Znam da će biti teško. Sada ne dolazim ovde kao veliki favorit kao što je bio slučaj 2006. ili 2007. Potpuno mi je jasno na koji način moram da pristupim turniru".

On se osvrnuo i na šokantan poraz u Sinsinatiju.

"Srećan sam zbog svog nivoa igre. Sinsinati je možda bio dobra stvar, ko zna... Možda je to jedna od onih stvari koje moraju da se dese, kao i kada sam osvojio Australijan open 2017, onda izgubio u prvom kolu Dubaija, a zatim osvojio Indijan Vels i Majami", konstatuje treći teniser planete.

Rodžer je pomenuo i finale Vimbldona i epski meč protiv Novaka Đokovića koji je izgubio.

"Dobro sam igrao na slemovima u skorije vreme, to je super. Dosta mi je značila pobeda u polufinalu (Vimbldona) nad Rafom, a što se tiče finala i nivoa igre na celom turniru - to mi daje samopouzdanje. Možda sam morao da padnem u Sinsinatiju posle takvog Vimbldona, da se 'povežem' i da naporno radim. To sam i uradio i spreman sam za US open",
zaključio je Federer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

140 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d