Nova vest
Tenis

Sreda, 28.08.2019.

08:00

Fabijanova preljuta "pica Italijana" za Dominika Tima

Italijan Tomas Fabijano kao sa se specijalizovao za pobede na startu turnira nad visokorangiranim nosiocima.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Fabijanova preljuta
Photo by Elsa/Getty Images

Momak iz Grotaljea, mesta od 1.000 stanovnika u blizini Taranta, na jugu Italije, na turnir je došao kao 87. na svetu i sa dva uzastopna poraza u prvim kolima, u Kicbilu i Vinston Salemu, ali mu to očigledno nije smetalo.

Tim je bio jedan od favorita, ali opet je pokazao veliku oscilaciju u igri. Nikako nije mogao da nametne svoj ritam igre, dok je Fabijano imao sjajnu defanzivu i na kraju je slavio sa 6:4, 3:6, 6:3, 6:2.

Italijanu nisu strane pobede nad igračima iz Top 10. Na Vimbldonu je pre mesec dana na startu pobedio Stefanosa Cicipasa, sada je njegova žrtva bio četvrti nosilac.

"Prelepa pobeda, mislim da sam ceom meč odigrao sa istim intenzitetom. On je bio bolji u drugom setu, ali trudio sam se da ostanem u igri, nisam se predavao i na kraju sam pobedio. Pobeda na Vimbldonu nad Cicipasom dala mi je snažnu mentalnu snagu i znao sam da zahvaljujući toj veri u sebe mogu da dođem do pobede", kaže Fabijano.

Zanimljivost vezana za njega je da ga Krejg O'Šanesi, statističar koji radi analizu za Novaka Đokovića, smatra jednim od najboljih riternera na svetu. Svakako su mu i njegovi uvidi i podaci pomogli u mečevima sa Cicipasom, a verovatno i u ovom sa Timom.

Njegov glavni problem su bile oscilacije, ovo mu je već 21. turnir u ovoj godini, jer je često gubio na startu. Ipak, bilo je i razloga za to. Mučio se sa određivanjem prioriteta gde će igrati, da li da nastavi sa čelindžerima ili ATP turnirima i tu je često gubio tlo pod nogama.

Imajući to u vidu, ova pobeda nad Timom deluje kao pravo malo čudo, ali mučenje Austrijanca sa formom svakako je doprinelo tome.

Bez obzira, 30-godišnji Fabijano uživa u svom trenutku slave.

"Igraću sada sa Bublikom, on ima pomalo čudnu igru, čak hvata neverovatne vinere, čas pravi neobične greške. Moraću da budem maksimalno kloncentrisan da ga pobedim", poručio je junak drugog dana US Opena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

12 h

U fokusu

Vidi sve