Nova vest
Tenis

Utorak, 27.08.2019.

06:37

Srećna Bruksbijeva "trinaestica"

Ko kaže da 13 mora da bude baksuzan broj? Ako za Tomaša Berdiha možda jeste, onda za senzaciju dana na US Openu, Džensona Bruksbija svakako nije.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Srećna Bruksbijeva
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Teniser iz blizine Sakramenta, koji je letos osvojio dva ITF turnira i dobio vajld kartu za kvalifikacije, pobedio je Iskusnog Tomaša Berdiha sa 6:1, 2:6, 6:4, 6:4.

Možda to i nije iznenađenje ako se ima u vidu u kakvim problemima je sve bio Berdih što se tiče povrede u protekle dve sezone, ali svakako je odličan rezultat.

Dženson Bruksbi, 18-godišnji momak koji je prošle godine ovde u Njujorku igrao juniorsko polufinale iskoristio je svoju priliku. On je tek drugi igrač koji je posle dobijene specijalne pozivnice za kvalifikacije prošao iste i zabeležio pobedu u prvom kolu. Prvi je bio Bredli Klan 2012.

Protiv prilično nespremnog Berdiha, Amerikanac je diktirao tempo igre, Čeh nije mogao da ga isprati, tako sa se sve završilo onako kako su Bruksbi i domaći navijači želeli.

"Ni sam ne znam koliko sam danas autograma podelio. Odigrao sam nekoliko mečeva ovde i dopada mi se", kaže Bruksbi.

Ono što je kod ovog momka još nepoznanica je da li će se zaista profesionalno baviti tenisom ili će se opredeliti za redovne studije.

"Još nisam odlučio hoću li na koledž ili ne. Sve lebdi u vazduhu... Videću kako će ići ostatak turnira i kakav će mi biti plasman za dva meseca. Što više budem pobeđivao mislim da ću ići u tom teniskom smeru", poručio je Bruksbi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve