Nova vest
Olimpizam

Petak, 30.07.2021.

17:05

"Osećao sam se kao kriminalac"

Kondicioni trener Stefanosa Cicipasa, Kristos Fiotakis, požalio se na teške uslove igrača na Igrama u Tokiju.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Foto: EPA-EFE/WU HONG

On je za grčke medije ispričao u kakvoj situaciji su se našli u olimpijskom selu.

"Bila su nas trojica u 20 kvadrata, čak nismo imali ni TV u sobi da posmatramo Igre. Dok su SAD, Velika Britanija i još neke zemlje imale i plejstejšn i apartmane sa velikim prozorima, privatne teretane, bicikle i kafeterije koje su mogli da koriste", ljut je Fiotakis.

Dodao je i da je problem u sporazumevanju sa domaćinima bio takođe prisutan.

"Čak 90 odsto osoblja nije govorio engleski. Bio je to pravi haos, to nije moglo da se sredi. Svlačionica je bila haotična, gubile su se stvari i satima niste mogli da rešite probleme".

Njega su najviše pogodile restrikcije vezane za koronavirus i samoizolaciju.

"Dan kada je Cicipas igrao treće kolo sa Umberom, pozvali su me u dva sata ujutro da mi kažu da sam bio blizak kontakt sa nekim na letu iz Frankfurta 19. jula. Bilo je tu članova timova iz Italije i Nemačke, mnogo sportista, svi su bili na istom letu. Tražili su da se izolujem, bez obzira što sam u Japanu bio već devet dana i sa negativnim testovima. Morao sam da radim PCR test da bih gledao Cicipasa i rečeno mi je da ga zagrevam preko video poziva", dodao je grčki trener.

To nije bio kraj nevoljama.

"Satima ste čekali na rezultate testova, onda su mi u 13 sati rekli da je u redu da uđem na stadion, ali da tamo dođem kolima sa posebnom pratnjom, ne autobusom. Tako da nisam mogao da imam standardne rutine sa Stefanosom pre meča. Stigao sam u 14, sat posle početka meča i uz mene je bilo šest zdravstvenih radnika, osećam se kao kriminalac kojin sedi sam na vrelom suncu. Usput, nisam stigao ni da jedem jer sam u karantinu bio od 7 ujutro, nisu mi dali da budem u kontaktu sa ostatkom tima", ispričao je kondicioni trener Cicipasa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d