Nova vest
Tenis 8

1.4.2024.

12:55

Siner: Pobede nad Novakom su mi dale snagu

Janik Siner je na briljantan način stigao do druge masters titule u karijeri i trećeg trofeja u 2024.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia/Arturo Jimenez / Anadolu

U finalu Mastersa u Majamiju pobedio je Grigora Dimitrova sa 6:3, 6:1 i tako stigao do 22. pobede u 23 meča od početka sezone.

Posle velike pobede, teniser iz Južnog Tirola je priznao da je u fantastičnoj formi, a otkrio je i čemu duguje tako uspešan niz rezultata poslednjih nekoliko meseci.

"Nisam očekivao ovo. Lagao bih kada bih rekao da jesam. Ipak, osećao sam da sam bio spreman za dobre rezultate ove godine, jer sam imao sjajnu pauzu, odličan kraj prošle sezone. Znate, dva puta pobediti Novaka, to je za mene bilo važno, zaista važan rezultat", poručio je Siner.

I zaista, ako se pogleda kako igra od jesenas, nije  ni čudo što je od ovog ponedeljka na drugom mestu ATP liste, to mu je najbolja pozicija u karijeri.

"Imao sam stvarno konstantno dobre nedelje, Peking i Beč jesenas, ATP Finale i Dejvis kup. To me je spremilo za velike rezultate. Sada imam ovu sjajnu statistiku. Za mene je to bilo važno jer sam na svakom turniru na koji sam došao osećao da imam dobra rešenja za nastupe tamo", dodao je Siner.

Janik je sumirao prvi kvartal sezone.

"Bitmo je ostati u trenutku. Šta je bilo, bilo je. Pokušavam da napredujem i uživam u trenutku, a ovo je poseban trenutak. Nikad ne znate da li je to poslednji put ili ne. Tako da trenba uživati u svemu, ali sada ide novo poglavlje, dolazi sezona na šljaci, sve je potpuno drugačije. Da vidimo kako ću igrati na dalje. Sigurno, sezona na betonu do sada bila je veoma dobra", zadovoljan je mladi teniser.

Skok na drugo mesto na ATP listi je nagrada za sve što je do sada uradio.

"Znači mi mnogo. Iako je važnije misliti o sjajnim igrama u polufinalu i finalu. Biti broj dva na svetu, to je divan osećaj. Nikada nisam mislio da ću stići do toga. Stižem iz normalne porodice. Moj otac i majka i dalje rade. Za mene sport je jedna, a život druga stvar. Srećan sam da sam u ovoj poziciji, uživam u svakom trenutku. Dani kada osvajate turnir su posebni", zaključio je Siner.

Podeli:

Komentari 8

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 8

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu