Nova vest
Tenis 9

31.3.2024.

13:51

Alkaras hteo da svrgne Đokovića, sada Siner ima priliku da to učini njemu

ATP lista bi od ponedeljka mogla da ima novog drugog tenisera sveta.

Dušan Đukanović
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Posle titule na Indijan Velsu, Karlos Alkaras je, sa izostankom Novaka Đokovića u Majamiju, mislio da ima idealnu priliku da smanji jaz između njih dvojice.

Nije računao da će ga Grigor Dimitrov lako savladati u za Alkarasa sve češće kobnoj fazi na turnirima – četvrtfinalu.

Bugarski teniser igra možda i najbolji teniser u karijeri, a posle Alkarasa eliminisao je i Aleksandera Zvereva i izborio meč za titulu sa Janikom Sinerom.

"Znam da imam mnogo oružja u torbi, štos je u tome da svako iskoristim u pravom trenutku. Na primer, protiv Zvereva sam u polufinalu odlično kombinovao slajs bekhend i agresivan forhend. Koristio sam ih za juriše na mrežu. Kada to radim u pravom trenutku uspevam da kontrolišem igru", rekao je Dimitrov.

Ukoliko slavi na novoj ATP listi će biti sedmi teniser sveta, a već sada je obezbedio povratak u Top 10 posle 260 nedelja.

Ulog je i za Sinera veći od samo još jednog trofeja kada dvojica tenisera izađu na teren od 21 čas. Italijanu će ovo biti treće finale ove godine i niko više nema od njega.

Posle trijumfa u Melburnu i Roterdamu momak iz Južnog Tirola se doveo u poziciju da se bori za drugo mesto. Ukoliko pobedi Dimitrova do njega će i doći.

Ako podigne trofej u Majamiju, Siner će imati 8.710 bodova, dok će Alkaras biti na 8.645.

Đoković (9.725) će najverovatnije biti prvi barem do kraja Rolan Garosa. Prvog dana četvrtog meseca u godini će biti prvi sa 36 godina u 321 danom i tako postati najstariji igrač u istoriji koji je držao prvo mesto.

Podeli:

Komentari 9

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 9

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu