Nova vest
Tenis 3

31.3.2024.

12:06

Planovi se ne menjaju posle najveće titule u karijeri – penzija

Američka teniserka Danijela Kolins još jednom je potvrdila nameru da se penzioniše na kraju sezone uprkos velikom iznenađenju koje je napravila na turniru u Majamiju.

Dušan Đukanović
EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Kolins je u finalu Mastersa na Floridi savladala Jelenu Ribakinu i posle dva seta, 7:5, 6:3.  Kolins, 53. teniserka sveta, je tako osvojila prvu titulu na turnirima iz serije 1.000 i postala najslabije rangirana teniserka koja je osvojila titulu u Majamiju.

Ipak, ranije najavljeno povlačenje na kraju sezone je i dalje u planu. Kolins je ranije objasnila da ima probleme da ostane trudna, pa je majčinstvo stavila na mesto iznad karijere na listi životnih prioriteta.

"Hvala svima na ovakvim pitanjima, nadam se da imaju pozitivnu konotaciju, ali ne nameram da menjam svoju odluku. Znam da mnogo ljudi voli da gleda kako igram. Međutim, kao što sam više puta rekla, imam probleme sa zdravljem koji čine moji život van terena komplikovanim. Nadam se da će svi poštovati moju odluku jer je lične prirode", rekla je Kolins posle velikog uspeha i dodala:

"Za mene je ovo kao da je san postao java. Prva velika titula sa 30 godina, sjajni mečevi tokom obe nedelje, velika podrška na svakom koraku. Nikada neću sve ovo zaboraviti."

Fokus do kraja sezone nije na tome da joj je ovo poslednja sezona, već da novopečena 22. teniserka sveta osvoji što više turnira.

"Neću da se fokusiram na stvari sa kojim ne mogu ništa da uradim. Jedan od razloga za moju dobru igru i jeste želja da uživam u poslednjim momentima karijere. Moj poslednji dan u Majamiju, moja poslednja sezona na Turu. Želim sve to zauvek da zapamtim", objašnjava Kolins i zaključuje:

"Želim da osvojim svaki turnir na kome ću igrati do kraja godine. Želim da dam sve, da pokažem moj najbolji tenis. Već sam ostvarila želju da osvojim prvu titulu na VTA 1.000 u karijeri."

Podeli:

Komentari 3

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu