Nova vest
Tenis 64

30.3.2024.

11:30

Đokovića će trenirati žena? "Novak će uraditi najbolje za sebe"

Pred Novakom Đokovićem narednih dana i nedelja je velika odluka, da li će angažovati novog trenera i ko bi to mogao biti.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Novak je nedavno rekao da "još nema jasnu ideju" kojim putem će ići, a u međuvremenu, u svetu tenisa mnogo je spekulacija, od toga da će to biti Nenad Zimonjić, pa do toga da bi mogao da vrati Marjana Vajdu ili Borisa Bekera, dok pojedini tvrde da bi za trenera mogao da angažuje i ženu - Končitu Martines, Ameli Morezmo ili čak Džudi Mari.

Kako god bilo, jedna od bivših šampionki, Belgijanka Žistin Enan, smatra da je pre ili kasnije moraalo da dođe do razlaza sa Goranom Ivaniševićem.

"Bilo je vreme za obojicu da krenu dalje. U svakom slučaju, osećamo da je među njima bila jaka veza. Ivanišević mu je mnogo pomogao i takvo razdvajanje je uvek moguće u karijeri jednog igrača", smatra Enan.

Po nekima, nije nerealna opcija ni da Novak u finišu karijere bude bez trenera. 

Enan je dala svoj primer.

"Po meni i tome gde sam ja tada bila u karijeri, kada sam bila broj jedan, tako nešto bi izgledalo nezamislivo. To je veoma lično, ja sad pokušavaam da uronim u svoja osećanja od tada. Svaka situacija je drugačija, svako iskustvo. Uvek će biti ljudi oko Novaka Đokovića. Vidimo da na primer ima veliko poverenje u kondicionog trenera. Potrevno je da evoluira, nijedna vrata ne treba zatvarati, uradiće što oseća da je najbolje u svakom slučaju, a to je veoma lična odluka", zaključila je Belgijanka.

Podeli:

Komentari 64

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 64

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu