Nova vest
Tenis 57

26.3.2024.

12:47

Del Potro o GOAT trci: "Dug je put pred Novakom"

Argentinski teniser Huan Martin Del Potro ne misli da je muški tenis u Novaku Đokoviću još uvek dobio najboljeg svih vremena.

Dušan Đukanović
Profimedia

Đoković je odavno nadmašio Rafaela Nadala i Rodžera Federera u glavnom kriterijumu – broju Grend slem titula. Novak je uz to ubedljivo najduže vremena proveo kao lider ATP liste, mesta koje i danas drži, ali ima onih koji smatraju da to nije dovoljno.

Među njima je i Del Potro koji je poslednji veliki meč u karijeri igrao baš protiv Đokovića, koji ga je 2018. godine pobedio u finalu US Opena.

"Svako je bio najbolji u različitim periodima. Od 2006. do 2009. godine Rodžer je bio nepobediv, ali Rafa je bio najbolji na šljaci", počeo je Del Potro i osvrnuo se na Đokovića:

"Novak i dalje ima dug put pred sobom. Osvojio je više titula od obojice, a i dalje pričamo o tome (ko je najbolji svih vremena, prim.aut.). Ako osvoji još neki Grend slem, neće biti važno koliko navijača imaju Federer i Nadal."

Argentinac je u karijeri osvojio US Open 2009. godine. Ukupno je osvojio 22 titule u karijeri i zaradio preko 25 miliona dolara.

Najbolji plasman imao je u avgustu 2018. godine, kada je bio treći teniser sveta. Ima i dve osvojene olimpijske medalje i Dejvis kup.

Česte povrede ručnog zgloba, kolena i leđa zaustavile su ga da ostvari mnogo bolju i trofejniju karijeru.

Podeli:

Komentari 57

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 57

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Amerika ponovo zabranila

Američka vlada kaže da je oduzela neke licence koje su dozvoljavale američkim proizvođačima čipova da izvoze određenu robu kineskom tehnološkom gigantu Huawei.

BBC

13:20

59 min

Novo Sport Video Menu