Nova vest
Tenis 12

26.3.2024.

11:35

Novak Đoković trenira na Košutnjaku FOTO

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, trenira u sklopu teniskih terena Baseline koji se nalaze na Košutnjaku.

Aleksandar Kovačević
Antonio Ahel/ATAImages

Đoković se vratio u rodni grad posle neuspešne američke turneje gde je eliminisan već u trećem kolu Indijan Velsa, a potom propustio Masters u Majamiju koji se igra ove nedelje.

Novak je tokom proteklih nekoliko nedelja u SAD uživao u čarima Los Anđelesa i Floride, a po povratku u Beograd odmah je prionuo na rad.

Prvi teniser sveta se sprema za sezonu na šljaci koja će ove godine imati prioritet u njegovom kalendaru.

Pariz dupli prioritet

OI bolna tema

Đoković je apsolutni rekorder tenisa, vlasnik najviše Grend slem i Masters titula kao i nedelja na broju 1.

Međutim, svoju nadmoć u ovom sportu nije uspeo da potvrdi na Olimpijskim igrama gde ima samo jednu medelju, i to bronzanu iz Pekinga 2008.

S obzirom da ima 37 godina, jasno je da mu je Pariz poslednja šansa da blistavu karijeru kruniše i olimpijskim zlatom.

Očekuje se da se na teren vrati na Mastersu u Monte Karlu 7-14. aprila, dok još nema informacija da li ga možemo očekivati u Madridu (24. april – 5. maj) i Rimu (8-19. maj) pre Rolan Garosa (26. maj – 9. jun).

Potom sledi najpopularniji teniski turnir Vimbldon (1-14. jul), a odmah posle njega povratak na parisku šljaku i turnir koji ove godine kod Đokovića ima apsolutni prioritet – Olimpijske igre (27. jul – 4. avgust).

I sam Novak je nedavno rekao da su mu Igre apsolutni prioritet.

"Sad rasporedom upravljam mudrije i pametnije. Moram dati prioritet najvećim događajima, što ne znači da ne želim da osvojim masters kada ga igram, ali sada jedva čekam Olimpijske igre. Uvek je najveća čast i zadovoljstvo predstavljati svoju zemlju. Pokušavam da održim svoje telo zdravim i vidim dokle mogu da idem", rekao je Đoković.

Podeli:

Komentari 12

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 12

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Amerika ponovo zabranila

Američka vlada kaže da je oduzela neke licence koje su dozvoljavale američkim proizvođačima čipova da izvoze određenu robu kineskom tehnološkom gigantu Huawei.

BBC

13:20

6 h

Novo Sport Video Menu